Alo!

MAMMĆ Upugan Na Grobpnu!

Nanmoćnmnm ČOVEO lrvatsoog judbapa rannen U NOGU je paskirani napadači otvorili vatru kad Zdravko izašao iz kapelem a jedan metak mu je završio iznad natkolenic­e

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Linč na Zdravka Mamića poprimio je čudovišne razmere na savetnika zagrebačko­g Dinama pucano je u hercegovač­kom Tomislavgr­adu, nakon čega je on hitno prebačen u bolnicu.

Mamiću je nepoznati napadač pucao u natkolenic­u, a onda je pobegao. Ranu su mu sanirali u Domu zdravlja u Tomislavgr­adu, a nešto kasnije je pušten kući. Prema jednoj verziji, na Mamića su čak pucali snajperom!

Nakon pucnjave na teren je izašla policija, koja je juče intenzivno tragala za napadačem. Međutim, prema pisanju sajta „index.hr“, meštani zaseoka Vidovići navodno su videli dvojicu mladića kako trče prema šumi. „Jutarnji list“dodaje da su se maskirani atentatori prikrali u trenutku kada je Zdravko izlazio iz kapele na groblju. U njegovom društvu je bilo oko 40 članova porodice, a Mamić je bio na čelu kolone. Čim je zakoračio iz kapele, začuli su se pucnji, kažu, bilo ih je nekoliko, ali je jedan završio u njegovoj nozi, ne pogodivši kost.

Ovim povodom oglasio se i Dinamo.

- Užasnuti smo pokušajem ubistva savetnika kluba Zdravka Mamića. On u ovo vreme svake godine odlazi na Zadušnice povodom godišnjice očeve smrti. Taj napad je bio isplaniran i predstavlj­a nastavak napada iz 2014. godine. Linč postoji već mesecima i godinama unazad. Mamiću se godinama krše ljudska prava, ne samo ugrožavanj­em njegovog života i fizičkim napadima već i medijskim napadima - navodi se u saopštenju.

U izjavi za „Fenu“kratko je rekao da je izbegao smrt i da je sve u redu, a o mogućem počinitelj­u nije želeo da razgovara.

 ??  ?? wreda, TUP avgust T0S7P
ravijači hinama dugo već vode rat sa Maminjom
Metak nije pogodio kost: Zdravko Mamić rasmejan je napustio bolni„u u Tomislavgr­adu
wreda, TUP avgust T0S7P ravijači hinama dugo već vode rat sa Maminjom Metak nije pogodio kost: Zdravko Mamić rasmejan je napustio bolni„u u Tomislavgr­adu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia