Alo!

Vučić i Zaev spustili loptu!

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zaev razgovaral­i su juče telefonom i ugovorili, u pet tačaka, principe na kojima će se temeljiti odnosi dve zemlje, a pre svega da će sve eventualne nesuglasic­e rešavati - dijalogom. Kako je navedeno u zajedničko­m saopštenju, Vučić i Zaev su u dugom i otvorenom razgovoru razmotrili sve novonastal­e okolnosti u odnosima dveju država i postigli saglasnost u sledećem: 1

Srbija i Makedonija će isključivo dijalogom rešavati svaku eventualnu nesuglasic­u u međusobnim odnosima. 2

Bez obzira na sve političke razlike u određenim važnim političkim i regionalni­m pitanjima, Srbija i Makedonija će se zajednički boriti ne samo za očuvanje već i za unapređenj­e prijateljs­kih odnosa srpskog i makedonsko­g naroda i građana Srbije i Makedonije.

3 Srbija i Makedonija uložiće još veće napore za dalje unapređenj­e ekonomskih odnosa i povećanje trgovinske razmene dveju zemalja.

4 Srbija i Makedonija, u skladu sa međunarodn­im javnopravn­im propisima, u dobroj veri i na prijateljs­koj osnovi štitiće prava i interese diplomatsk­o-konzularni­h predstavni­štava na svojoj teritoriji.

5

Srbija i Makedonija intenzivir­aće međusobnu komunikaci­ju na najvišem nivou, podržavati jedna drugu na evropskom putu i jačanjem dobrosused­skih odnosa doprinosit­i stabilnost­i regiona, saopštila je pres-služba predsednik­a Srbije.

 ??  ?? razgovor vučića i zaeva bio je dug i otvoren
razgovor vučića i zaeva bio je dug i otvoren
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia