Alo!

Srđa Popović ruši vlade!

-

Turci optužili Srđu za „arapsko proleće”! U opširnoj analizi najugledni­jeg turskog dnevnog lista „Hurijet“srpska organizaci­ja za primenjenu nenasilnu akciju i strategije „Kanvas“, nekadašnji „Otpor“, koju vodi poznati politički aktivista Srđa Popović, označena je kao jedna od organizaci­ja koja je sprovodila takozvano arapsko proleće.

Naime, „Hurijet“je objavio izvode iz knjige „Da li nas Bog želi?“, turskog autora koji je sproveo istraživan­je u Kairu, u kojima učesnici obojene revolucije u tom mestu tvrde da su bili obučavani od srpske organizaci­je „Kanvas“. Autor Onur Sinan Gizaltan kroz svoje istraživan­je pokazao je da je „američka ruka“bila duboko umešana u sva dešavanja tokom „arapskog proleća”, a posebno u dešavanja u Egiptu, a Ahmed Mahir i Muhamed Adel, egipatski aktivisti, kako piše „Hurijet“, javno su svedočili o tome da su obučavani u američkom Albert Ajnštajn Institutu, kao i da su kasnije primali obuku od srpske organizaci­je „Kanvas”.

Oni su znanja, po njihovim sopstvenim rečima, dobijena od „Kanvasa” primenjiva­li tokom nemira na Tarir trgu u Kairu, navodi Gizaltan u svojoj knjizi.

Inače, organizaci­ja „Kanvas“i Popović u više navrata su optuživani za saradnju sa američkim obaveštajn­im službama i maskiranim fondacijam­a Bele kuće. Tako je „vikiliks” još 2013. godine tvrdio da je Popović jedan od pripadnika „američke agenture“, te da je kroz saradnju sa „Stratforom“finansiran od NDI, NED-A i drugih široko poznatih američkih poluobaveš­tajnih fondacija. U samoj Srbiji Popović je označen kao eksponent CIA još iz vremena delovanja „Otpora“,

 ??  ?? Nit luk jeo, nit luk mirisao: Srđa Popović
Nit luk jeo, nit luk mirisao: Srđa Popović
 ??  ?? donelo „Arapsko proleće“nikom nije dobra
donelo „Arapsko proleće“nikom nije dobra
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia