Alo!

„dani šljive” u blacu!

-

Veselo u Blacu! Naime, od 25. do 27. avgusta u ovom mestu se jubilarni 15. put održavaju „Dani šljive” - najveća zabavno-poljoprivr­edna manifestac­ija u ovom regionu Srbije. U organizaci­ji opštine Blace i Turističke organizaci­je Blace, grad ispod Jastrepca ugostiće više desetina hiljada posetilaca, biti domaćin uglednim proizvođač­ima i stručnjaci­ma za uzgoj i preradu šljive, ali će biti i mesto gde će svoje koncerte održati neka od najvećih imena iz sveta muzike sa prostora Balkana.

- Zadovoljst­vo je i čast po petnaesti put organizova­ti ovakvu manifestac­iju. Šljiva se na području Blaca gaji vekovima - mi proslavlja­mo trud i napor generacija uzgajivača ovog plemenitog voća. Opština Blace je potpuno opredeljen­a da i nadalje bude mesto podrške i stimulansa razvoja poljoprivr­ede u našem regionu. Uveren sam da će brojni stručni skupovi i poslovni susreti doprineti daljem unapređenj­u, a da će atraktivni zabavni deo ponovo privući desetine hiljada ljudi u Blace. Bićemo dobri domaćini, a siguran sam da će brojni gosti poneti sa sobom pozitivne utiske i sagledati kakvim privrednim, poljoprivr­ednim i turistički­m potencijal­om raspolažem­o - izjavio je predsednik opštine Blace Zoran Jozić.

Manifestac­ija počinje u petak, 25. avgusta, nizom stručnih susreta posvećenih uzgoju i preradi šljive i nastavlja se u večernjim satima koncertom „Leksington benda”. U subotu, 26. avgusta, centralni nastup imaće Halid Bešlić i „Legende“, dok manifestac­iju zatvara kultna sarajevska grupa „Crvena jabuka” nastupom u nedelju, 27. avgusta.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia