Alo!

Sprečio pljačku, pa DOBIO Batine!

-

Mladić P.M. (20) brutalno je pretučen palicom iz koje su virili ekseri kada je sprečio bandu tenejdžera da opljačka jednog maloletnik­a! On se našao na meti grupe od šestorice dečaka koja u blokovima na Novom Beogradu vreba žrtve i otima im novac. Nesrećni mladić je prevezen u zemunsku bolnicu gde je utvrđeno da ima teške povrede, ali da nije životno ugrožen.

Brutalno prebijanje i pokušaj pljačke dogodilo se u četvrtak, oko 20 sati, u novobeogra­dskom Bloku 63 u Nehruovoj ulici.

Kako saznajemo, banda tinejdžera je presrela dečaka (13) na očigled brojne dece koja su se igrala na ulici i naredila mu da im preda novac i mobilni telefon.

- U tom trenutkuje naišao P.M. na biciklu. Odmah se zaustavio i rekao im da ostave dečaka na miru i da ne prave gluposti. Stao je između grupe, koja je brojala pet-šest mladića i sprečio ih da nasrnu na dečaka - navodi očevidac događaja.

Prema njegovim rećima, verbalna rasprava je ubrzo prerasla u tuču.

-Ti momci su bukvalno kao razjareni psi krenuli na tog biciklistu. Jedan od njih je izvukao nož, drugi čekuć, dok su ostali potegli palice. Na očigled brojnih svedoka počeli su nemilosrdn­o da ga tuku. Udarali su ga po celom telu. Tragediju su sprečili prolaznici koji su krenuli ka razjarenim­u huliganima. Ukoro je došla policija kao i Hitna pomoć koja je biciklistu prevezla u bolnicu - ispričao je stariji čovek koji je čuvao unuku.

Posle uviđaja i izjava svedoka, policija je krenula u potragu za bandom.

- Svedoci su ih detaljno opisali i ukazali policiji ko su počinioci. Pitanje je vremena kada će biti privedeni - rekao je naš sagovornik blizak istrazi.

Žitelji blokova kažu da su ti huligani na dan incidenta pijančili i pravili gluposti.

-Došli su iz pravca stare Bežanije i prvo na loklanom terenu pili i razbijali flaše. Ponašali su se kao divljaci i glasno urlali. Kada je pao nestalo im je pića, pa su valjda mislili da pljačkom dece dođu do novca. Strašno je da se tako nešto dogodi u prestonici. Neverovatn­o je da toliko budu bezobzirni i da čoveka unakaze pred malom decom! Njihovi roditelji bi trebalo da se zapitaju u šta im izrastaju deca- rekla je jedna gospođa iz ovog bloka. E.sadiku

 ??  ?? Napad se odigrao na očigled svedoka
Napad se odigrao na očigled svedoka

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia