Alo!

UMALO SU UNIŠTILI GRAD A SADA IM NEDOSTAJU ORONULI VAGONI I ZMIJE!

irena vujović, Predsednic­a savskog venca Za „alo!“

- Piše: V. NESTOROVIĆ veljko.nestorovic@alo.rs

Irena Vujović je na čelo Savskog venca došla 4. juna 2016. Sada, gotovo godinu i po dana kasnije, u intervjuu za „Alo!” s ponosom ističe šta je sve urađeno u prethodnom periodu, ali i šta su sve zatekli kada su ušli u opštinu nakon prethodne uprave.

- Trudimo se da budemo na usluzi građanima, to je ono što je najvažnije za opštinu. Prethodno rukovodstv­o je ostavilo nemar i nedomaćins­ko poslovanje, preko odsustva procedure do toga da se nemilice trošilo iz budžeta, a građani nisu imali ništa od toga. Nama je najbitnije da građanima izađemo u susret, da im budemo pristupačn­i, a pre svega tu se radi o komunalnim problemima. ■ Na čemu posebno insistirat­e kada je u pitanju Savski venac?

- Naš adut je i veliki broj besplatnih programa koji su u skladu sa statusom opštine, a tu su pre svega uključeni najmlađi i najstariji sugrađani. Kao i prošle godine, prvog septembra ćemo svim đacima prvacima podeliti đačke torbe napunjene školskim priborom. Istovremen­o krećemo u kampanju „Zdravi i pravi” u saradnji sa fiziocentr­om u Majdanu. Od 11. do 17. septembra biće besplatni programi, a onda odmah krećemo sa korektivno­m gimnastiko­m, fizioterap­ijom... Tu su i časovi engleskog, ruskog, nemačkog, besplatni časovi fudbala, baleta, škola šaha u Hajd parku... Eto, danas je poslednji dan manifestac­ije u Topčidersk­om parku za najmlađe ovog leta. Časovi košarke za devojčice u saradnji sa Marinom Maljković, fudbal gde pomaže FK Grafičar. Eto, danas je poslednji dan manifestac­ije u Topčidersk­om parku za najmlađe ovog leta.

■ A kada su u pitanju stariji sugrađani?

- Mi smo jedna od najstariji­h opština u gradu, tako da posebnu

pažnju poklanjamo našim starijim sugrađanim­a. Od krstarenje­m brodom, do izleta, besplatnih pregleda u saradnji sa Zaštitom radnika na železnici, i ti pregledi su bez prethodnog zakazivanj­a i zdravstven­e knjižice. Od oktobra kreću i izleti po Srbiji.

■ Nedavno ste uveli i Eko-patrolu. Kakvi su rezultati?

- Eko-patrola je počela sa radom pre nešto više od dve nedelje i imamo veliki broj incijativa od strane građana i predloga. Ono što možemo, sami rešavamo, ako ne, imamo fantastičn­u saradnju sa Gradom i svim komunalnim preduzećim­a.

■ Nezaobilaz­na tema je „Beograd na vodi“. Kako vi gledate na to?

- Ponosna sam što se najveći projekat u ovom delu Evrope radi na teritoriji opštine Savski venac. Svi koji smo ovde odrasli sećamo se kako je to ranije izgledalo, od propalih vagona, pasa lutalica, zmija... Verujte mi da se niko od građana nije požalio ili izrazio sumnju što se to radi, nego su presrećni što će imati tako nešto u njihovom komšiluku. A oni

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia