Alo!

SRNIĆ: Derbi važniji od Krasnodara!

- Pišu: P. VUKOVIĆ - V. ZOGOVIĆ redakcija@alo.rs

Crvena zvezda - Partizan, 155. epizoda! Na najvećem srpskom stadionu večeras (19 časova, Arena sport 1) će se sudariti dva vodeća tima u Srbiji, s tim da će ovo biti posle 1991. godine prvi pravi, evropski derbi. Razlog je mnogima poznat - oba kluba su prvi put od raspada Jugoslavij­e uspela da obezbede evropsku jesen, pa će današnji susret u okviru 7. kola imati posebnu težinu.

Može se reći da i jedni i drugi ulaze u meč sa dosta samopouzda­nja, samo je pitanje - ko je emotivno više ispražnjen nakon uspeha u Evropi. Upravo taj momenat bi mogao dosta da usmeri utakmicu u jednom smeru, ali odluka o prvaku sigurno neće pasti danas.

Domaćin Slavoljub Srnić kaže da je derbi važniji od Krasnodara, iako se, u neku ruku, zna šta je trijumf nad Rusima doneo crveno-belima na finansijsk­om planu.

- Znamo da našim navijačima pobeda nad komšijama znači više nego išta! Motiv za derbi ne mora da se traži, ne postavlja se pitanje imamo li ga. Složiću se sa saigračem Filipom Stojkoviće­m, koji vam je rekao da će biti 2:0 za Zvezdu - optimistič­an je Srnić u razgovoru za „Alo!”.

Prošle sezone Partizan je pobedio Crvenu zvezdu na tri od četiri derbija, a Srnić obećava da se tako nešto ove godine neće dogoditi.

- Imamo to u glavi. Svesni smo da smo prošle

sezone tri puta poraženi i da smo izgubili titulu u derbiju. Ovog puta se to neće desiti. Danas ćemo pokazati da smo prava ekipa pobedom nad najvećim rivalom - zaključio je Srnić.

Vezista Partizana Sejduba Suma je konačno zaigrao kako treba na meču protiv Videotona, ali je primetno da i dalje nema snage za 90 minuta. Ne poznaje izabranike Vladana Milojevića, ali dodaje da mu je bitna igra njegovog tima.

- Ubedljiva pobeda nad Videotonom (4:0) će nam dati krila u derbiju. Ovakve utakmice volim da igram. Danas će to biti veliki meč za obe ekipe, da vidimo ko je trenutno bolji i ko ima jači karakter. Ne poznajem nikoga od igrača iz Zvezde, potpuno je sve to novo za mene. Gledao sam, doduše, skraćen snimak jednog derbija iz prošle sezone, ali to mi nije bilo dovoljno da steknem

Fudbaleri večitih u izjavama za „Alo!” složni da će današnji okršaj imati posebnu težinu

zbog uspeha u Evropi

sliku o protivniku. Atmosfera je veoma dobra na derbijima, to mi se baš dopada. Što se tiče pritiska, ne osećam ga nimalo. Nisam čitao novine, niti znam da je bio pritisak na mene rekao je Suma za „Alo!”.

Njegov kolega iz veznog reda Marko Janković je takođe bio vrlo dobar protiv Mađara i, čini se, tempirao je formu pravo za derbi.

- Prvo, čestitke Zvezdi za ulazak u Ligu Evropu. Derbi će biti izuzetno dobar. Umorni smo i mi i oni, ali takav je ritam. Tako se igra na zapadu - ko hoće da igra na velikom nivou, mora da izdrži sve. Sve osim punog stadiona bi bilo iznenađenj­e. Kad neće biti pun stadion, ako ne sad - rekao je Janković za „Alo!”.

 ??  ?? „Lani smo
tri puta poraženi od komšija, danas nećemo“: Srnić
„Lani smo tri puta poraženi od komšija, danas nećemo“: Srnić
 ??  ?? „Ne osećam pritisak“: Suma
„Ne osećam pritisak“: Suma

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia