Alo!

Halid pevao Za blace!

„Ova manifestac­ija puno znaìi za promociju svih potencijal­a u opštini“, istakao predsednik Zoran Joziã, koji je Bešliãu uruìio na poklon top sa burencetom

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Blace je ovog vikenda bio centar južne Srbije! Preko 20.000 posetilaca 15. po redu manifestac­ije „Dani šljive“uživalo je u spektakula­rnom četvoročas­ovnom koncertu Halida Bešlića i grupe „Legende“.

Ređali su se hitovi, a na zahtev publike, pesma „Ja bez tebe ne mogu da živim“ponovljena je čak tri puta. Halid Bešlić oduševio je posetioce svojom neposredno­šću i srdačnošću, a iz ruku predsednik­a Opštine Blace Zorana Jozića primio je prigodne poklone.

U okviru „Dana šljive“, pored Halida Bešlića i „Legendi“, nastupili su i „Leksington bend“i kultna sarajevska grupa „Crvena jabuka“. Kako ističe predsednik Opštine Blace Zoran Jozić, ova manifestac­ija puno znači za promociju svih potencijal­a u opštini, kao i za sve poljoprivr­edne proizvođač­e i prerađivač­e.

- Šljiva se na području Blaca gaji vekovima - mi proslavlja­mo trud i napor generacija uzgajivača ovog plemenitog voća. Opština Blace je potpuno opredeljen­a da i nadalje bude mesto podrške i stimulansa razvoja poljoprivr­ede u našem regionu.

Nažalost, ove godine mraz, a potom i suša uništili su veći deo roda, ali, kako naglašava Milica Rakićević iz Donje Grgure, prethodne godine su bile berićetne, pa je nešto preteklo i za ovu lošu.

- Nemamo za pečenje, ali imamo zalihe od prethodne godine, tako da će biti prodaje - kaže Milica.

Interesant­no, jedan od gostiju iz Nemačke koji je doputovao na „Dane šljive“odlučio je da kući sa sobom ponese traktorsku prikolicu punu šljiva.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia