Alo!

Više od igre

-

Protekli večiti derbi na „Marakani” je zbog atmosfere stvorene lošim odnosima čelnika naša dva kluba bio više od igre, pa su mnogi strahovali od incidenata na terenu i tribinama koji bi bacili senku na evropske uspehe Zvezde i Partizana i još više zatrovali odnose među njima.

Na sreću, derbi je protekao u korektnom ponašanju aktera na lošem travnjaku našeg najvećeg stadiona, a i navijači su, ako izuzmemo uobičajene sitne incidente, ovog puta dali pozitivan doprinos atmosferi na nadmetanju koje su tako često proteklih godina kvarili svojim destruktiv­nim postupcima. Posebno treba pohvaliti golmana crno-belih Vladimira Stojkovića, koji je dostojanst­veno izdržao uvrede i provokacij­e navijača i skupljača lopti bivšeg kluba.

Pozitivan doprinos smirivanju strasti su, iako su pred meč razmenili teške reči povodom navodnog napada Zvezdana Terzića na Vladimira Vuletića, dala i rukovodstv­a dva kluba, koja su rivalima čestitala plasman u Evropu. Pohvale zaslužuje i već spomenuti Terzić zbog toga što je posle derbija pozvao trenera tima iz Humske Miroslava Đukića da zajedno popiju piće.

Treba se nadati da će i ubuduće dueli naših najvećih rivala proticati u mirnoj atmosferi, odnosno da slike sa proteklog neće biti „jedinstven slučaj”, već normalna stvar. Jasno je da tenzija i rivalitet neće nestati, kao što ne treba očekivati da se igrači Zvezde i Partizana, kao pedesetih godina prošlog veka, druže u kafanama. Biće, međutim, sasvim dovoljno da oni svojim ponašanjem doprinose tome da ove utakmice ne budu nešto više od igre.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia