Alo!

Mladić Umire U Hagu i Želi da vidi porodicu!

-

Darko, sin haškog zatvorenik­a i generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, za „Alo!” kaže da se njegov otac bori za život u Hagu, da mu se simptomi bolesti iz dana u dan pogoršavaj­u i da ga Haški tribunal svesno pušta da umre u zatvorskoj ćeliji!

Povodom izjave Dragana Den Ivetića, advokata iz SAD, da će Ratko Mladić umreti pre izricanja presude pred Haškim tribunalom, Darko Mladić nam kaže da se apsolutno slaže sa tim rečima i dodaje da Hag apsolutno ništa ne čini kako bi se njegovom ocu omogućilo valjano lečenje.

- Moj otac nije dobro. Svakim danom je sve lošijeg zdravlja i život mu je ugrožen. Kada to potvrdi i advokat Ivetić, koji je stalno tamo i do detalja je upoznat sa Ratkovim zdravstven­im stanjem, onda je konačno vreme da se upali alarm kaže nam Darko Mladić i dodaje:

- Za nekoliko dana idem kod njega, čujemo se svaki dan. On je bolestan, ali niko ništa ne preduzima. Bojimo se svi za njega i njegov život.

Ratko Mladić, kako nam kaže njegov sin, sve stoički podnosi i ne žali se.

- On to, kao i svaki pravi vojnik, podnosi mirno i na nogama. Bori se do poslednjeg daha. On je takav. U razgovorim­a koje vodimo želi samo da čuje da li je njegova porodica zdrava i da nas vidi. To je sve što traži - kaže nam sin generala Vojske Republike Srpske koga Hag sumnjiči za ratne zločine u BIH tokom krvavog građanskog rata devedeseti­h godina.

Darko Mladić kaže da ga uopšte ne iznenađuje podatak da Haški tribunal krije zdravstven­u dokumentac­iju njegovog oca.

- Mi o tome govorimo godinama, a svi ćute. Oni sve rade mimo zakona i pravila. D. Zlojutro

„Simptomi bolesti moga oca su iz dana u dan sve gori, a niko ništa ne preduzima“, kaže sin generala Mladića

 ??  ?? Ratko Mladić u sudnici Haškog
tribunala
Ratko Mladić u sudnici Haškog tribunala
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia