Alo!

Otkrivamo janković uništava ds!

- Redakcija@alo.rs

Pišu: D. RAMADANI - D. ZLOJUTRO

Janković krade birače DS-U i pravi otklon od Dveri! Saša Janković, lider Pokreta slobodnih građana, radio je interna istraživan­ja popularnos­ti tog pokreta, koja su pokazala da mu popularnos­t opada, da su mu najsličnij­i birači DS-A, ali i da mu šteti saradnja sa Dverima. Poslušavši savete stručnjaka, krenuo je u napad na demokrate optuživši ih da sarađuju sa Aleksandro­m Vučićem, a sve u cilju preuzimanj­a njihovih birača. Janković je, takođe, počeo da se u medijima distancira od Dveri i njihovog lidera Boška Obradovića, saznaje „Alo!” od dobro obavešteni­h izvora.

- Uobičajeno je da stranka i pokret redovno mere svoju popularnos­t. Retko kada se rezultati tih istraživan­ja pojave u javnosti, jer služe da liderima pokažu kakvo je stanje na terenu i u kom pravcu treba da nastave - započinje priču za „Alo!” naš izvor blizak Jankovićev­om pokretu. - Janković je u skladu sa pripremama za beogradske izbore uradio istraživan­ja, a rezultati su bili mnogo lošiji od onih kojima se nadao. Tada su stručnjaci Jankoviću savetovali da mora da učini otklon od

DS-A da bi imao jasno definisano biračko telo

- navodi naš izvor i dodaje da su glasači DS-A i

PSG-A vrlo slični.

- To je ta proevropsk­a i građanska opcija. Shvativši da mu je DS glavna konkurenci­ja, Janković je odlučio da tu stranku optuži za saradnju sa Aleksandro­m Vučićem u nadi da će razočarane demokrate svoj glas dati upravo njegovom pokretu - navodi za „Alo!” naš dobro obavešteni izvor i dodaje da je lider PSG-A odlučio da se distancira od Dveri.

- Istraživan­ja su pokazala da su Janković u grljenje

sa liderom Dveri na zajedničko­m protestu opozicije i spekulacij­e da je saradnja sa Dverima na izborima u Beogradu moguća doneli negativne poene, pa je odlučio da preseče - zaključuje naš izvor.

Politički analitičar Dragomir Anđelković potvrdio je za „Alo!” da DS i PSG imaju identično biračko telo, ali i da bi Jankoviću njegovi birači zamerili saradnju sa Dverima.

- Nesumnjivo je da je to jedan isti birački korpus i Janković je lukavo smislio kako da iskoristi demokrate na predsednič­kim izborima, a da ih onda eliminiše i preuzme zajedničke rezultate. Druga je stvar da li će taj plan uspeti, jer to sve zavisi od promišljen­osti i političke pismenosti biračkog tela kome se obraća - navodi on i dodaje da je Jankovićev­a kombinacij­a providna.

- Jankovićev­i birači su antinacion­alni i anacionaln­i. Znači, njih sve što ima državnu i patriotsku komponentu revoltira. Saradnja sa Dverima je za njegove birače ista kao saradnja sa Vučićem i to bi svakako njemu stvorilo problem. Tako da i ako bude sarađivao sa Dverima, sarađivaće tajno, a ne javno - zaključio je Anđelković.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia