Alo!

Kazna 50.000 dinara ko ne prijavi vozilo vojsci!

-

Na adrese brojnih građana i firmi širom Srbije stiglu su ovih dana pozivi Ministarst­va odbrane da se jave kako bi njihova vozila bila uvodena u vojnu evidenciju, a svako ko se ne odazove pozivu može platiti novčanu kaznu u iznosu od 10.000 do 50.000 dinara.

Na dokumentu, zbog kojeg su građani u panici, navodi se da su primaoci obavezni da se jave u regionalni vojni centar Ministarst­va odbrane kako bi njihovo vozilo bilo uvedeno u evidenciju stvari centra MO. Redakciji „Alo!“javila se M. P. iz Beograda, vlasnica jedne firme.

- Ja sam šokirana. Ne znam šta ovo treba da znači. Auto nije čak ni registrova­n na moje ime, već je to vozilo koje se koristi u firmi. To nam je osnovno sredstvo za rad - kaže naša sagovornic­a.

Međutim, u Ministarst­vu odbrane za „Alo!” objašnjava­ju da razloga za paniku nema.

- Građani nemaju razloga ni za građani shvate kao uobičajenu zakonsku proceduru - objašnjava kapetan fregate Jovan Krivokapić, koji ističe da je uvođenje vozila u evidenciju stvari deo materijaln­e obaveze koja je određena Zakonom o vojnoj, radnoj i materijaln­oj obavezi. Prema tom zakonu, oni kojima je poziv upućen dužni su da pokretne i nepokretne stvari kojima raspolažu, a koje su određene kao stvari posebne namene za potrebe odbrane, Vojske Srbije i civilne zaštite, ustupe na privremeno korišćenje državnim organima, Vojsci Srbije i civilnoj zaštiti, a za to će, kako isti taj zakon i predviđa, dobiti novčanu nadokanu.

U Ministarst­vu navode i da se u evidenciju ne uvode sva vozila, već jedan do dva odsto od ukupnog broja registrova­nih vozila u bazi MUP-A. D. T.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia