Alo!

potomak nikole tesle umro ocu na rukama! vozač u teškom stanju

Nemanju Teslu (21) prijatelji i vatrogasci izvlačili iz automobila od 22 sata do posle ponoći, kada su spasioci isekli vozilo

- Pišu: S. DŽ. STOJANOVIĆ D. ĆURUVIJA redakcija@alo.rs

Nemanja Tesla (21) iz Velike Moštanice, potomak čuvenog Nikole Tesle i student Šumarskog fakulteta u Beogradu, preminuo je na rukama svog oca, imenjaka slavnog naučnika, koji se nadao da će lekari moći da ga spasu! Mladić je posle prevrtanja automobila „alfa romeo” izdahnuo priklešten između sedišta i gepeka, uprkos naporima vatrogasac­a i njegovih prijatelja da ga izvuku!

Kako saznajemo, nesrećni Nemanja je pre samo mesec dana taj automobil dobio od oca na poklon. Vožnju je poverio svom drugu.

Nesreća se dogodila u subotu, oko 22 sata, u ulici 1. maja kod broja 39 u Velikoj Moštanici.

- Nemanja je sa još dva prijatelja krenuo na rođendan. Ostalo društvo bilo je u drugom automobilu, koji je išao iza njih. Oni su se u jednom trenutku velikom brzinom udaljili od pratnje u drugom vozilu. Nemanja Đurđević (22), koji je vozio, i njegov suvozač Pavle Blagojević (21) prevezeni su na odeljenje za reanimacij­u u Urgentnom centru sa teškim povredama

Drug povređenih mladića kaže da oni imaju ozbiljne povrede.

- Pavle Blagojević je zadobio otvoreni prelom obe noge i ugruvan je. Nemanja Đurđević ima povrede glave i kičme, dok su mu od siline udarca smrskane obe noge, jedna ruka i grudna kost. Strahuje se da ima unutrašnje krvarenje. Lekari nisu hteli da daju prognoze, navodeći obazrivo da postoji bojazan da će ostati invalid - kaže Nemanjin drug koji nije želeo da mu navodimo ime.

- navode prijatelji nastradalo­g mladića.

Svedoci ove nesreće potvrdili su da se automobil velikom brzinom kretao iz centra sela ka Ibarskoj magistrali. Prema njihovim rečima, vozač je izgubio kontrolu, prešao u levu traku, a onda sleteo sa kolovoza, probio drvenu tarabu i zakucao se u metalnu ogradu!

- Kazaljka na instrument­tabli bila je „zakucana” na 170 kilometara! Nemanja je sedeo pozadi, ali je od siline udarca probio zadnje sedište i završio u gepeku, dok mu je gla- va bila napolju! Bilo je jezivo! Jaukao je od bolova, kao i vozač Nemanja Đurđević i Pavle. Njihovi drugovi iz drugog automobila odmah su istrčali da im pomognu. Popeli su se na krov i pokušali da ih izvuku, ali je to bilo nemoguće, jer je lim bio potpuno smrskan kaže jedan od očevidaca.

Prema nejgovim rečima, prizor je bio potresan, jer su spasioci bili bespomoćni!

- Svi smo gledali kako Nemanja umire, a nismo mogli da mu pomognemo. Stigao je i njegov otac Nikola Tesla, koji mu je držao glavu u nadi da će ga tako spasti. U jednom trenutku smo videli da je Nemanja naglo prebledeo, a ubrzo posle toga nije davao znake života - navodi naš sagovornik. Meštani ovog sela kažu da je „alfa romeo” bio smrskan toliko da su mladiće satima izvlačili iz olupine.

 ??  ?? Kazaljka na instrument-tabli bila je „zakucana” na 170 kilometara Prijatelji i meštani pomagali
u izvlačenju mladića
Kazaljka na instrument-tabli bila je „zakucana” na 170 kilometara Prijatelji i meštani pomagali u izvlačenju mladića

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia