Alo!

Muškarac preminuo, starica se nagutala dima

-

U požaru koji je juče ujutro izbio u novobeogra­dskom Bloku 63 preminuo je muškarac star 56 godina, dok se žena (79) nagutala dima i prevezena je na VMA. Vatra je izbila na trećem spratu zgrade u Jurija Gagarina 60. Dr Nada Macura, portparol Hitne pomoći, potvrdila je da je požar izbio posle tri sata ujutru u stanu u kojem je živeo nastradali muškarac.

Komšije kažu da se iznad solitera prvo video belilčasti, a potom i crni dim.

- Sirene vatrogasni­h vozila su me probudile oko tri sata ujutru. U vazduhu se osetio jak miris nagorelih stvari. Prvo su došla dva vatrogasna vozila, a odmah posle njih još dva i na kraju jedan vatrogasni kamion sa pomoćnim vozilom. Osim vatrogasac­a, stigla je i Hitna pomoć, koja je, nažalost, mogla samo da konstatuje smrt nesrećnog čoveka - kažu stanari tog solitera.

Starici koja se nagutala dima ukazana je prva pomoć, a onda je prevezena na VMA. U toj bolnici su nam potvrdili da je njeno stanje stabilno i da nije životno ugrožena. - Vatrogasci su požar gasili sve do šest sati ujutru i otišli su tek kada su se uverili da je zgrada potpuno bezbedna. Nismo spavali cele noći, svi smo bili u panici - ispričala nam je komšinica nesrećnog čoveka. U saobraćajn­oj nesreći koja se dogodila u nedelju oko 22 sata na beogradsko­m mostu Gazela, u smeru ka Novom Beogradu, lakše je povređena žena stara 28 godina, koja je sedela na mestu suvozača. Na uglu ulica Cara Nikolaja i Maksima Gorkog juče u dva ujutru je zbrinut muškarac (42) zbog lakše povrede. U šest ujutru, na uglu Vladimira Tomanovića i Vojislava Ilića, dve osobe su lakše povređene i zbrinute su na licu mesta.

Prema rečima dr Nade Macure, Hitna pomoć je u noći između nedelje i ponedeljka imala 126 intervenci­ja, 23 na javnom mestu, uključujuć­i i tri saobraćajn­e nezgode. E. A.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia