Alo!

Došao sam da prezimimo u Evropi Mitrović danas potpisuje

„Nije dovoljno samo učestvovat­i u grupnoj fazi, iako je to velika stvaro lmamo pravo da verujemo”, rekao je eambi

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Zoran Tošić (30) treće je veliko ime koje je Partizan doveo ovog leta! Posle Vladimira Stojkovića, čuvara mreže reprezenta­cije Srbije, i Sejdube Sume, najplaćeni­jeg igrača u istoriji kluba, „parni valjak” će moći da melje i sa doskorašnj­im igračem moskovskog CSKA.

Ugovor je potpisan na tri godine, a sa igračem Bambijevog kvaliteta crno-beli imaju pravo da se nadaju da će prezimiti u Evropi.

- Prvi put kada sam došao u Partizan, pre deset godina, nisam imao osećaj kako je igrati za tako veliki klub. Najbolje svoje godine ću dati crno-belima, to mi je bio osnovni motiv. Govorio sam da ću, ako se budem vraćao u Humsku, to učiniti u ovim godinama, a ne na zalasku karijere, kad ne budem mogao da pružim maksimum. Došao sam na poziv direktora Ilieva, presudila je njegova energija i velika želja - rekao je Tošić na promociji.

Tošić će nositi dres sa brojem sedam, a nezaobilaz­na tema bila je grupna faza Lige Evrope, u kojoj crno-bele čekaju Dinamo iz Kijeva, Jang bojs i Skenderbeg.

- Cilj nam je da prođemo grupnu fazu Lige Evrope, da prezimimo. Velika stvar je postignuta i time da je Partizan ušao u to takmičenje, ali nije dovoljno samo učestvovat­i. Prikazali smo dosta, imamo pravo da se nadamo i verujemo da možemo da ostvarimo jedan od najvećih uspeha u istoriji kluba.

Tošić je spreman za najveće napore, jer je vredno radio tokom leta.

- Ne treba mi specijalna adaptacija na nove saigrače. Sa Đukićem sam sarađivao u Partizanu, u mladoj reprezenta­ciji. Znam i saigrače, ništa mi nije strano. Bio sam uz tim, navijao svim srcem sve vreme - dodao je Bambi.

Ivica Iliev je ocenio da ovako veliki igrač nije došao u Srbiju.

- Zoran

frno-beli će od danas biti jači za iskusnog štopera Milana Mitrovića I29)O rn će potpisati saradnju na tri godine, a u kumsku stiže kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa Mersinom, turskim drugoligaš­emo l njega, kao i Tošića, čeka promocija pred novinarima na stadionu u kumskojo U vrbiji, Mitrović je igrao za Zemun i uado je deset godina igrao Ligu šampiona, osvajao velike trofeje. On nam je bio san, mašta. Do juče smo bili u blatu, a danas smo na evropskim visinama - rekao je Iliev.

Tošić, inače, ima dvostruki razlog za slavlje - čim je parafirao ugovor sa Partizanom dobio je poziv od selektora Slavoljuba Muslina za predstojeć­e dve utakmice u kvalifikac­ijama za Mondijal 2018 (protiv Moldavije i Republike Irske).

- Tošić je pozvan naknadno jer je našao klub. Deo je naše grupe, znači nam mnogo. Ranije ga nisam zvao jer nije imao klub, ali pošto je u Partizanu, priključen je nacionalno­m timu - rekao je selektor Muslin.

 ??  ?? “Presudila je energija direktora i velika želja”: Bambi i Iliev
Ponovo u starom jatu: Tošić
“Presudila je energija direktora i velika želja”: Bambi i Iliev Ponovo u starom jatu: Tošić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia