Alo!

Ako ode Kanga, stiže Đuričić!

Girektor Terzić tvrdi da će jelor verovatno ostatio lpak, ako stigne dobra ponuda za jabonca, njega bi zamenio vezista vampdorije

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Plasman u Ligu Evrope i dobre partije ovog leta stavili su čelnike Crvene zvezde na muke. Brojni strani klubovi i menadžeri žele da vide pojedine igrače crveno-belih u svojim redovima, a jedan od najtraženi­jih je Gelor Kanga.

Vezista iz Gabona je sa dva spektakula­rna gola (protiv Sparte i Krasnodara) praktično odveo Zvezdu u grupnu fazu Lige Evrope, ali sada se treba odbraniti od ponuda. Za slučaj da Kanga zaista napusti „Marakanu”, crveno-beli će pokušati da dovedu Filipa Đuričića iz Sampdorije, saznaje „Alo!“. Ipak, kako je rekao Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, klub je „na dobrom putu” da postigne dogovor sa vezistom, koji je posle Krasnodara zatražio veća primanja. Nezvanično, priča se o sumi od 700.000 evra godišnje.

- Danas ću prvo da sednem sa svojim saradnicim­a iz finansija da vidimo kakav nam je plan rashoda i prihoda, kakve su nam obaveze za tekuće poslovanje, a kakve za vraćanje starih dugova, za reprograme prema bankama, troškovi za investicij­e i ostalo, pa ćemo u skladu sa tim i doneti odluke za ponude koje imamo - rekao je Terzić za Tanjug.

Što se Đuričića (25) tiče, on je član Sampdorije, ali nema veliku minutažu u tom klubu i mogao bi da napusti Đenovu. Mlađe kategorije je prošao u Radničkom iz Obrenovca i Zvezdi, a potom je nastupao za Herenven, Benfiku, Sautempton, Majnc i Anderleht. Prošle sezone je sakupio 500 minuta na 19 mečeva, a u 2017/18. samo šest minuta. Povremeni je reprezenta­tivac Srbije, ali ga među „orlovima” nema još od 29. marta 2016. godine, kada je poslednji put igrao na prijateljs­kom meču u Estoniji (0:1).

Bilo kako bilo, čelnici crvenobeli­h će uraditi dobru stvar za klub. Sa jedne strane bi prodajom Kange inkasirali najmanje dva miliona evra, vrlo moguće i više. Turski Osmanli je prišao sa ponudom, ali u Ljutice Bogdana traže više od ponuđenog. Bar 500.000 evra više. O Kanginom statusu se oglasio i njegov menadžer Luis Denole. Njega su ruski novinari pitali

da li ide u moskovski

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia