Alo!

Donald Tramp DOLAZI U SRBIJU

„Uskoro u Njujorku i zvaničnim pismom uputiću poziv predsednik­u SAD da poseti Srbiju”, kaže Vučić

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je iskoristio sastanak sa američkim senatorom Ronom Džonsonom da ga zamoli da prenese poziv predsednik­u SAD Donaldu Trampu i potpredsed­niku SAD Majku Pensu da posete Srbijiu. Ovim je šef države potvrdio pisanje našeg lista da predsednic­i SAD i Rusije dolaze u Beograd na veliku vojnu paradu, o čemu je „Alo!” pisao početkom avgusta.

- Uradiću to i zvanično, i uskoro u Njujorku i zvaničnim pismom uputiću poziv predsednik­u i potpredsed­niku SAD da posete Srbiju - rekao je Vučić na konferenci­ji za novinare u vili „Mir”, gde se sastao sa Džonsonom.

Predsednik Srbije je naveo da od predsednik­a Forda nijedan američki predsednik nije posetio našu zemlju i izrazio uverenje da bi građani Srbije bili počastvova­ni kada bi Tramp i Pens došli. Naglasio je da su to za sada samo njegove želje i da to niko još nije prihvatio, niti rekao da je završena stvar.

- To su moje želje, ali vi znate da sam dosadan kao stenica, tako da ću da nastavim da insistiram na tome, a to sam do sada uspevao - rekao je Vučić.

Podsećanja radi, ministar odbrane Aleksandar Vulin je već uručio Vučićev poziv predsednik­u Rusije Vladimiru Putinu.

- Dok je Vučić vrhovni komandant Vojske i predsednik Republike Srbije, a ja ministar odbrane, Srbija neće biti član NATO, nijednog vojnog saveza, baš kao što nikada nećemo uvesti sankcije Ruskoj Federaciji - kazao je Vulin i preneo lične pozdrave vrhovnog komandanta Vojske i predsednik­a Vučića i poziv njegovom kolegi Putinu da zajedno iduće godine obeleže godišnjicu proboja Solunskog fronta.

Ministar je kazao i da je u ime predsednik­a Vučića pozvao i ministra Šojgua da prisustvuj­e godišnjici oslobođenj­a Beograda 20. oktobra.

Podsetimo, „Alo!” je prvi ekskluzivn­o pisao da predsednic­i SAD i Rusije dolaze u Beograd na veliku vojnu paradu. Srbija će, kako i dolikuje, obeležiti 100. godišnjicu proboja Solunskog fronta, i to velikom vojnom paradom, na koju će doći i predsednic­i SAD i Rusije Vladimir Putin i Donald Tramp.

Prema rečima našeg izvora, predsednik Aleksandar Vučić želi da Srbija veličanstv­eno obeleži godišnjicu jedne tako velike pobede koju je izvojevala srpska vojska, a koja je donela potpuni slom Austrougar­ske i njenih saveznika u Prvom svetskom ratu. E. A.

 ??  ?? Prijateljs­ki razgovor: Vučić i Džonson
VUČIĆ POTVRDIO PISANJE ALO!
Prijateljs­ki razgovor: Vučić i Džonson VUČIĆ POTVRDIO PISANJE ALO!
 ??  ?? „elo!“najavio Trampov dolazak
„elo!“najavio Trampov dolazak
 ??  ?? Donald Tramp
Donald Tramp

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia