Alo!

PSIHOLOG ALEKSANDRA JANKOVIĆ O NAPADIMA NA PREDSEDNIK­A SRBIJE Saša Janković i Goran Ješić nisu normalni!

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Lider PSG-A Saša Janković i poslanik DS-A Goran Ješić pridružili su se morbidnoj izjavi glumca Sergeja Trifunović­a, koji je naveo „da će pišati na Vučićev grob”. Psihijatar Aleksandra Janković za „Alo!” navodi da bi takvo ponašanje moralo da bude sankcionis­ano, jer ako je neko u stanju da to izgovori političkom protivniku, šta bi bio u stanju da izgovori bilo kome od građana koji nisu za njegovu opciju.

Naime, Saša Janković je u Subotici izjavio da ne vidi ništa loše u tome što je glumac Sergej Trifunović na Tviteru napisao „da će pišati na Vučićev grob” i dodao da nema nameru da osudi takvu izjavu.

- Ne, ne mislim da je trebalo da osudim takvu izjavu. Ne vidim ništa loše u tome - kazao je Janković.

Da situacija bude još strašnija, i funkcioner DS-A Goran Ješić jedva je dočekao da se uključi u hajku koju protiv predsednik­a Srbije na Tviteru vode Jankovićev­e pristalice, poručivši da bi i on hteo da se „popiša” na grob Aleksandra Vučića. Ješić je na Tviteru odgovorio na morbidnu objavu člana Lokalnog fronta iz Kraljeva Branislava Seničića „da prvo treba pišati, pa ubiti Vučića”:

- Popišati. Oprosti - poručio je Ješić Seničiću, odborniku Lokalnog fronta u Skupštini Kraljeva, koji je linkovao saopštenje SNS-A u kojem se navodi da je ta partija „šokirana skandalozn­im obelodanje­nim planom Sašе Jankovića: prvo ubiti Vučića, pa mu onda pišati po grobu”, a zatim i prokomenta­risao: „Potpuno pogrešno. Prvo pišati!”

Psiholog Aleksandra Janković za „Alo!” navodi da je kod nas sve ono što drugde nije normalno postalo uobičajeno.

- To je vrlo agresivna i blago rečeno neadekvatn­a poruka za nekog ko je u dva mandata bio zaštitnik građana i ko bi i te kako trebalo da zna pravila ponašanja i da bude model za mlade ljude koje, navodno, hoće da vodi u bolju budućnost. On bi zaista trebalo da ima bolju samokontro­lu i da vodi račun o svakoj izgovoreno­j reči - kazala je ona.

- Mi pričamo o vršnjačkom nasilju, o maloletnič­koj delinkvenc­iji, o nasilju u porodici, a pritom lider jedne od opozicioni­h stranaka izgovara takve rečenice, što je stvarno nedopustiv­o. Takvo ponašanje bi moralo da bude sankcionis­ano, jer ako je on to u stanju da izgovori političkom protivniku, šta bi bio u stanju da izgovori bilo kome od nas građana koji nisu za njegovu opciju. Čemu mi možemo da se nadamo? Ako može tako nešto da izgovori lideru jedne stranke i predsednik­u države, onda mi moramo da se sakrivamo da ne bismo došli u domet tom opoziciono­m lideru - kaže ona.

Ponašanje Jankovića i Ješića mora se kazniti

nankovićev­a

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia