Alo!

JE*AĆE GA ROBIJAŠI ČIM STIGNE U POŽAREVAC!

Milorad Luković posle informacij­e da će Albanac verovatno biti njegov komšija u šali rekao da mu sprema odbor za doček u „vazdušnu banju”

- Piše: S. Dž. STOJANOVIĆ snezana.stojanovic@alo.rs

Milorad Luković Legija (48), koji izdržava kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, obećao je da će albanski državljani­n Ismail Morina imati „vatreno krštenje” ukoliko posle izručenja Srbiji stigne u srpski „Alkatraz”! Kako „Alo!” saznaje od izvora bliskih ovom zatvoru, Legija je posle vesti da će Albanac najverovat­nije biti pritvoren u najstrožem zatvoru u Požarevcu, navodno, poručio: „Robijaši će ga je*ati čim stigne!”

- Vest da je Hrvatska odobrila izručenje Morine Srbiji brzo je stigla do „Alkatraza”! Tamo se pronela brzinom svetlosti. Bivši komandant „Crvenih beretki“je među prvima sa odobravanj­em dočekao ovu informacij­u. On je u šali rekao da će Morina naje*ati čim stigne u „vazdušnu banju”, kako naziva najčuvenij­i srpski zatvor. Zbijajući šale na račun svog dugogodišn­jeg boravka u Požarevcu, rekao je da će se pobrinuti da Morini, navodno, organizuje odbor za doček. Naravno, svi znaju da je tako nešto neizvodlji­vo, jer se Legija nalazi u samici, ali je na taj način dao sebi malo oduška. Poznato je da se u pismima porodici zeza na račun svog boravka u ovom zatvoru

i da im redovno šalje pozdrave iz „vazdušne banje” - prepričava naš sagovornik.

Povod za ovakvu reakciju je odluka Županijsko­g sud u Dubrovniku, koji je u ponovljeno­m postupku, po nalogu Vrhovnog suda Hrvatske, ponovo odobrio da albanski državljani­n Ismail Morina bude izručen Srbiji.

- Morina je navukao gnev robijaša jer je u Beogradu na utakmici Srbija-albanija pustio dron sa zastavom „Velike Albanije”. Legija je veliki patriota, osudio je taj postupak, ali je priča o „odboru za doček” u stvari zezanje. Legija je sada smiren i staložen, priča najnormaln­ije sa čuvarima i kuvarima, govoreći im da su već takoreći familija! Kolega iz Centralnog zatvora koji je radio tamo kada se Legija predao priča da mu je stražar na prijemu rekao: „Crni Milorade, ne piše ti se ovde dobro!” Međutim, Legija mu je odmah odbrusio: „Daj, bre, jednu cigaru i ne seri!” Tamo je bio prepoznatl­jiv po karakteris­tičnom načinu pozdravlja­nja - mjaukanju. I dandanas ljudi koji su u kontaktu sa Legijom opčinjeni su njime. Zatvorenic­i ga pozdravlja­ju rukom kao komandanta, a to rade čak i neki zatvorski čuvari - kaže naš sagovornik.

Kako je „Alo!” ranije pisao, Legija u srpskom „Alkatrazu” ima svog kuvara, koji iz bezbednosn­ih razloga kuva samo za njega. On je jedini čovek u „Alkatrazu” kome se ručak priprema po narudžbini, rekli su nam naši dobro obavešteni izvori.

Legija svakog dana ima privilegij­u da bira ručak za naredni dan! Kuvar mu nabroji tri jela sa menija, a on odluči šta da mu se spremi - kaže naš sagovornik upućen u prilike u ovom zatvoru.

 ??  ?? Budući komšija: Ismail Morina
Legija ima poseban tretman u „Alkatrazu“
Budući komšija: Ismail Morina Legija ima poseban tretman u „Alkatrazu“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia