Alo!

„Termiti” kradu hranu za papagaje i strujomere!

-

IMAJU VIŠE OD 100 KRAĐA, A NIKADA

NISU OSUĐENI

Da je u Srbiji sve moguće i da ima svakojakih lopova govori tragikomič­an slučaj iz Bora. A. M. (39) i V. D. (33), dvojica meštana tog grada, koje zovu „termiti“, imaju po 55 krivičnih prijava za krađu, ali nikada nisu osuđeni! U pritvoru nikada nisu proveli više od dva dana i posle toga su odmah išli u „akcije” i redom obijali kuće i magacine, uzimajući sve što im je došlo pod ruku!

Meštani i policija su ih krstili „termiti“, jer nisu probirljiv­i kada se radi o plenu, već kradu sve što mogu da ponesu.

- Opravdano sumnjamo da njih dvojica imaju više od 100 teških krađa i da su meštanima Bora napravili štetu od više miliona dinara! Policija ih je nazvala „termiti“zbog metoda rada. Oni provaljuju u podrume, firme, kafane i nose sve odreda. Kradu gume, piće, novac, strujomere, pa čak i hranu za kućne ljubimce. Protiv njih smo podneli 55 krivičnih prijava, od kojih u ovoj godini čak 33 - saznajemo od izvora u policiji.

Njihov metod je isti kao i kod drugih lopova, jer ukradenu robu odmah prodaju. Novac zarađen prodajom plena troše na lude provode i kupovinu firmirane garderobe.

Prema rečima našeg sagovornik­a bliskog istrazi, „termiti“gotovo uvek priznaju krađu kada ih polcija uhvati.

- Odleže dva dana u pritvoru i onda nastavljaj­u po starom! Nedavno su upali u jednu kafanu i ukrali strujomer! Jednom su uhapšeni kada smo ih zatekli da prodaju ukradenu hranu za papagaje i ribice, koju su pokupili iz prodavnice hrane za kućne ljubimce - kaže naš izvor iz policije.

Protiv dvojice „termita“vode se postupci u Osnovnom sudu u Boru. Međutim, u ovom sudu su odbili da nam kažu za koje krađe odgovaraju, navodeći da ne mogu da nam daju informacij­e dok traju sudski procesi. S. Z. B.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia