Alo!

STOJKETA JE IZREŠETAO PLAĆENIK IZ BEOGRADA?!

- Piše: S. Dž. S. snezana.stojanovic@alo.rs Pogođen sa četiri metka u čelo, vilicu, grudi i stomak

Vođu rakovičkog klana Nebojšu Stojkovića (48) Stojketa, koji je teško ranjen u Barseloni, izrešetao je zasad nepoznati napadač sa kačketom, koji je, prema saznanjima španske policije, najverovat­nije došao iz Srbije! Stojke se još nalazi na odeljenju intenzivne nege u bolnici u Španiji. Njegova porodica je, kako nezvanično saznajemo, kontaktira­la sa srpskom ambasadom u Španiji i zatražila pomoć, dok su lekari odbili da saopšte detalje o njegovom zdravstven­om stanju.

Prvi rezultati istrage ukazuju da su u sačekuši ispred hotela u Barseloni učestvoval­a najmanje dva napadača, koja su uspela da pobegnu. Španski mediji prenose da je Stojke napadnut u ponedeljak uveče ispred hotela u kojem je odseo.

- Nepoznati napadač sa kačketom na glavi prišao je Stojketu i Jusi Čupavom dok su napuštali hotel. Brzim koracima im je prišao, izvukao oružje i pucao u Stojketa. Pogodio ga je sa četiri metka u čelo, vilicu, grudi i stomak. Jusa Čupavi je uspeo da skoči u stranu i izbegne hice - kaže naš izvor.

Španska policija će verovatno zatražiti pomoć srpskih kolega, zbog sumnji da je Stojke u Beogradu imao veliki broj neprijatel­ja i da je već jednom izbegao atentat.

- Nije isključeno da su u Barselonu došle plaćene ubice iz Srbije ili Bosne i Hercegovin­e. Na njih je otvorena vatra dok su po izlasku iz hotela ulazili u automobil. Jusufović je na saslušanju u španskoj policiji rekao da nije video napadače. Izjavio je da je Stojke došao u Barselonu turistički, da poseti bivšu suprugu i ćerku, i da su se dogovorili da se vide. Policija ima podatke da je Stojke često boravio u Barseloni. Sumnjaju da je, osim obilaska ćerke, obavljao i neke druge poslove, jer je blizak sa Filipom Koraćem, koji, prema nezvanični­m informacij­ama, važi za jednog od najistaknu­tijih članova klana Luke Bojovića. Policija motri na Srbe u Španiji, jer tamo cveta trgovina drogom i prolazi glavna tranzitna ruta za krijumčare­nje kokaina iz Južne Amerike - navodi naš izvor, koji poznaje prilike u ovom gradu.

Prema njegovim rečima, španska policija se zaintereso­vala za Stojketa zbog bliskosti sa Lukom Bojovićem i Filipom Koraćem, za koje se sumnja da su povezani sa škaljarski­m klanom, koji u Španiji navodno ima „razrađene poslovne kombinacij­e”. Stojke je bio blizak sa ekipom Luke Bojovića dok su bili na slobodi, a pomagao im je 2012. kada su uhapšeni u Valensiji.

Prema nezvanični­m saznanjima, zbog Stojketove bliskosti sa ekipom Luke Bojovića i njene navodne povezanost­i sa škaljarski­m klanom sumnja se da ga je upucao neko iz kavačkog klana, koji im je konkurenci­ja i sa kojim su u sukobu zbog poslova sa drogom.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia