Alo!

Crnogorski Eskobar negira da trguje drogom

-

Vaso Ulić (58) iz Podgorice, koga su mediji u Australiji pre dve godine nazvali „novi Darko Šarić”, uhapšen je u Crnoj Gori zbog sumnje da je umešan u međunarodn­i šverc droge. Ulić je označen kao vođa narko-kartela koji je krijumčari­o drogu u Australiju, a policijske službe iz celog sveta su motrile na njega više od 20 godina! Povezivan je i sa švercom oružja i pranjem novca, a poslovao je u Španiji, Holandiji, Srbiji i Crnoj Gori.

Ulić je od 1974. do 2003. živeo i radio u Australiji. Tamošnji mediji su ga pre dve godine označili kao „novog Darka Šarića”. On je tada oštro demantovao za više regionalni­h medija da ima bilo kakve veze sa ovakvim poslovima. Međutim, prema pisanju medija u Australiji, Ulićev kartel je godišnje na tom kontinentu uvozio, navodno, oko šest tona razne droge - heroina, kokaina, metamfetam­ina i kanabisa. Australiju je napustio 2005. i otada živi u Podgorici, odakle je nastavio, prema pisanju australijs­kih medija, da vodi narkobizni­s.

Crnogorska javnost do njegovog hapšenja, kako navode mediji u Podgorici, gotovo da nije ni čula za Ulića. On je od anonimnog građanina naprasno promovisan u navodnog „crnogorsko­g Pabla Eskobara”, jer se sumnjiči da je bio vođa narko-kartela koji je krijumčari­o drogu u Australiju. Ulić je juče saslušan u tužilaštvu, nakon čega mu je određen pritvor od 72 sata.

Uliću su lisice stavljene dok je šetao popularnim podgorički­m tržnim centrom „Delta City“. Crnogorska kriminalis­tička policija na njegovom slučaju sarađivala je sa policijom Australije, koja, navodno, ima dokaze da je Ulić šef najvećeg svetskog narko-kartela.

Ulić je, prema izjavama njegovog advokata Danila Mićovića za crnogorske medije, odbacio optužbe koje su mu stavljene na teret i negirao izvršenje krivičnog dela. S. Dž. S.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Vaso Ulić (58)
Vaso Ulić (58)
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia