Alo!

RIVALI „ORLOVA“

-

Letonci će svima zadati mnogo muka na ovom prvenstvu. Jedan igrač ekstra kvaliteta Kristaps Porzingis, plus nekoliko više nego ubojitih šutera kao što su braća Bertans, ali i iskusni Strelnieks uz Timu ganart su uzbudljive košarke. Tokom priprema su pretrpeli dva poraza u sedam mečeva. Ne treba zaboraviti ni da je selektor Bagackis stari lisac.

ALO! PROGNOZA

ČETVRTFINA­LE

Aleksej Šved, najplaćeni­ji igrač u Evropi, predvodi čvrstu ekipu Rusije. Uz njega će u Turskoj igrati i NBA centar Timofej Mozgov, a selektor Sergej Bazarevič, nekada sjajan igrač, u sastavu ima i igrače koji znaju kako se osvajaju trofeji, kao što su Voroncevič i kapiten Fridzon. Nedostajać­e im povređeni Sergej Karašev. Tokom priprema su imali skor 5-4.

ALO! PROGNOZA

OSMINA FINALA

Autsajderi. Osim krilnog centra Dena Klarka, nemaju igrača posebnog kvaliteta. Realno, po kvalitetu su veoma daleko od svih rivala u grupi. Tokom priprema su imali i problema sa povredama, pa je otpao Karl Vitli, koji je trebalo da bude veliko iznenađenj­e. Selektor Prunti osloniće se na proverene igrače poput Lorensa, ali i veterana Ačeru.

ALO! PROGNOZA

NE PROLAZE GRUPU

Uvek kada su domaćini nekog takmičenja, osvajaju medalju. Ipak, u timu Ufuka Sarice bilo je dosta problema. Zvezde poput Iljašove, Ašika i Kantera nisu u timu. Turci se uzdaju u kvalitet Čedija Osmana, ali i u iskustvo Erdena i Gulera. Posebna priča je stanje povrede prvog pleja Bobija Diksona, koga je tokom ovog leta mučila povreda.

ALO! PROGNOZA

ČETVRTFINA­LE

Čvrsti, ne umiru u lepoti, ali i nedovoljno kvalitetni da bi prošli grupu. Belgijanci su tokom priprema doživeli šest poraza uz tri pobede, oslanjaju se na veterane Ervela, Van Rosoma i Tabua, a prvi put u timu će biti i Manu Lekom, bek koji spada u red najboljih Evropljana u NCAA. Premalo da bi napravili iznenađenj­e i pomrsili račun favoritima.

ALO! PROGNOZA

NE PROLAZE GRUPU

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia