Alo!

Sem Dank je spreman za let!

Titulu brani Španija, a slavu žele da joj ukradu naši oslabljeni „orlovi“, Francuzi, Litvanci, Turci...

-

Tokom sledećih 18 dana publiku u dvoranama širom Evrope zabavljaće Sem Dank. On je oficijelna maskota 40. Evropskog prvenstva, a predstavlj­a dečaka, zaljubljen­ika u basket, koji je, iako nizak, uspeo da stane rame uz rame sa gigantima ove igre. Sem je u mašti postao superheroj spreman da poleti u orbitu.

Kao i prethodno EP, i ovo će biti održano u četiri države - Rumuniji, Izraelu, Finskoj i Turskoj. U Helsinkiju (dvorana „Hartvol arena“, kapacitet 14.000), Tel Avivu („Menora Mivtačim“arena, kapacitet 11.000), Klužu („Polivalent“hala, kapacitet 10.000) i Istanbulu („Ulker sports“arena, 13.000) biće održana takmičenja u četiri grupe, a domaćin same završnice biće Istanbul i dvorana „Sinan Erdem dom”. Za razliku od prethodnih takmičenja, ovo ne donosi plasman na Svetsko prvenstvo ili na Olimpijske igre, pošto je FIBA odlučila da promeni sistem kvalifikac­ija i da uvede „prozore”, po ugledu na fudbal.

Evrobasket 2017. ostaće zapamćen i kao takmičenje koje propuštaju brojni asovi. Od onih koji su u reprezenta­tivnim penzijama, kao što su Novicki, Spanulis, Parkera, Kalderona, naš Marković,

U svakom slučaju, od 31. avgusta do 17. septembra svi ljubitelji košarke u Srbiji, koji će mečeve imati priliku da gledaju na RTS-U i na „Sport klubu“, zdušno će navijati za 12 momaka koji možda nisu najveća imena koja imamo, ali su tim koji će sigurno uraditi ono što svi od njega očekuju ostaviće srce na terenu!

 ??  ?? Najači adut Srbije: Bogdan Bogdanović
Najači adut Srbije: Bogdan Bogdanović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia