Alo!

Sloboda za bogdana

- Veljko Nestorović novinar

Ako padne Bogdan Mitrović, pali smo svi. Znam, daleko je Podujevo i zatvor u kojem se nalazi ovaj Srbin, koji je imao tu nesreću da ga prvi komšija, koji mu je zapalio sve što je imao, a šta nije izgorelo - pokrao, sada smesti i iza rešetaka.

Ine samo da se iznenada setio da je Bogdan zločinac nego je isti taj komšija na čelu odbora za povratak raseljenih u Suvoj Reci, tačnije Mušutištu.

Ako sam zaboravio da napomenem, svi iseljeni su Srbi, a komšija je Albanac. I da, trenutno NIJEDAN Srbin ne živi u Suvoj Reci. Sada, koliko god vam se činilo da to nije vaš problem i pitate se šta vas se tiče sudbina 74-godišnjeg Bogdana, razmislite malo. Hoćemo li se vratiti u ono doba kada je važilo pravilo „kadija te tuži, kadija ti sudi”. Na Kosmetu je to pravilo već odavno na snazi.

Ako država Srbija ne uspe da odbrani Bogdana, morate da se zapitate ko je sledeći?

Ne zaboravite, nisu albanski policajci tek tako izvukli Bogdana iz autobusa i iznenada se setili njegovih zločina nakon 18 godina. Dobili su zeleno svetlo od nekog mnogo jačeg.

Amožda je upravo ovaj slučaj početak nekog „novog zakona” zahvaljuju­ći kojem ćemo svi mi koji imamo pogrešan pasoš biti stavljeni s druge strane zakona.

Hoće li i nama oduzimati imovinu, slati nas u zatvor samo zato jer im se može? Ko će onda nama priskočiti u pomoć i hoće li i naša sudbina biti nešto zbog čega se ne valja zamarati i trošiti energija?

Zato moramo stati iza Mitrovića i njegove porodice, jer ako im ovo pođe za rukom, apetiti će sigurno porasti.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia