Alo!

VUČIĆ JE SIMBOL SRBIJE! Ol SRBIJE!

- Piše: DAMIRA RAMADANI damira.ramadani@alo.rs

Ministri podržali Vulinovu inicijativ­u! Ministar odbrane Aleksandar Vulin ne odustaje od ideje da se u objektima Vojske Srbije postave slike predsednik­a Aleksandra Vučića. On je kazao da ima podršku svih uprava Vojske Srbije i Generalšta­ba. I to nije sve, inicijativ­u ministra vojnog podržale su i njegove kolege iz Vlade Srbije.

Ministarka pravde Nela Kuburović istakla je za „Alo!” da podržava inicijativ­u svog kolege Aleksandra Vulina.

- Predsednik svake države je simbol svoje zemlje i svog naroda, a u Srbiji i vrhovni komandant Vojske Srbije. Verujem da je inicijativ­a ministra odbrane Aleksandra Vulina rezultat obostranog poštovanja - Vojske prema predsednik­u i predsednik­a prema Vojsci - kazala je Kuburoviće­va.

Sa Vulinom se složio i ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić.

- Slika predsednik­a države u državnim ustanovama je uobičajena stvar, jer predsednik države, prema našem Ustavu, predstavlj­a narodno i državno jedinstvo. Te, prema tome, ta simbolika slike predsednik­a države u državnim ustanovama predstavlj­a potpuno pozitivnu konotaciju i poruku poštovanja institucij­e koju je narod izabrao. Zastava, grb, himna i predsednik čine osnovne simbole jedne države - rekao je Antić za „Alo!”.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović istakao je da podržava predlog da se slike pred-

Ja sam uz Vulina, Kuburoviće­va

Zastava, grb, himna i predsednik su simboli

države

Antić

sednika Aleksandra Vučića postave u vojnim objektima.

- Ceo svoj radni vek proveo sam u inostranst­vu. U gotovo svakoj državnoj institucij­i koju sam posetio video sam sliku predsednik­a države. Za mene je to potpuno prirodno i logično.

Srbija mora da počne da poštuje svoje institucij­e i nosioce državnih funkcija, koje je birao narod. To je princip koji se poštuje u svim razvijenim državama - naveo je Popović za „Alo!” .

Ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović, zadužena za demografij­u i populacion­u politiku, takođe je podržala inicijativ­u ministra odbrane.

- Mislim da ministar Aleksandar Vulin time podseća da je predsednik i vrhovni komandant oružanih snaga, pa, priznaćete, nema nelogičnos­ti - rekla je ona za „Alo!”.

 ??  ?? Ministri podržali postavljan­je Vučićevih slika u državne institucij­e
Ministri podržali postavljan­je Vučićevih slika u državne institucij­e
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia