VUČIĆ JE SIMBOL SRBIJE! Ol SRBIJE!

Alo! - - VESTI - Piše: DAMIRA RAMADANI damira.ramadani@alo.rs

Ministri podržali Vulinovu inicijativu! Ministar odbrane Aleksandar Vulin ne odustaje od ideje da se u objektima Vojske Srbije postave slike predsednika Aleksandra Vučića. On je kazao da ima podršku svih uprava Vojske Srbije i Generalštaba. I to nije sve, inicijativu ministra vojnog podržale su i njegove kolege iz Vlade Srbije.

Ministarka pravde Nela Kuburović istakla je za „Alo!” da podržava inicijativu svog kolege Aleksandra Vulina.

- Predsednik svake države je simbol svoje zemlje i svog naroda, a u Srbiji i vrhovni komandant Vojske Srbije. Verujem da je inicijativa ministra odbrane Aleksandra Vulina rezultat obostranog poštovanja - Vojske prema predsedniku i predsednika prema Vojsci - kazala je Kuburovićeva.

Sa Vulinom se složio i ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić.

- Slika predsednika države u državnim ustanovama je uobičajena stvar, jer predsednik države, prema našem Ustavu, predstavlja narodno i državno jedinstvo. Te, prema tome, ta simbolika slike predsednika države u državnim ustanovama predstavlja potpuno pozitivnu konotaciju i poruku poštovanja institucije koju je narod izabrao. Zastava, grb, himna i predsednik čine osnovne simbole jedne države - rekao je Antić za „Alo!”.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović istakao je da podržava predlog da se slike pred-

Ja sam uz Vulina, Kuburovićeva

Zastava, grb, himna i predsednik su simboli

države

Antić

sednika Aleksandra Vučića postave u vojnim objektima.

- Ceo svoj radni vek proveo sam u inostranstvu. U gotovo svakoj državnoj instituciji koju sam posetio video sam sliku predsednika države. Za mene je to potpuno prirodno i logično.

Srbija mora da počne da poštuje svoje institucije i nosioce državnih funkcija, koje je birao narod. To je princip koji se poštuje u svim razvijenim državama - naveo je Popović za „Alo!” .

Ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović, zadužena za demografiju i populacionu politiku, takođe je podržala inicijativu ministra odbrane.

- Mislim da ministar Aleksandar Vulin time podseća da je predsednik i vrhovni komandant oružanih snaga, pa, priznaćete, nema nelogičnosti - rekla je ona za „Alo!”.

Ministri podržali postavljanje Vučićevih slika u državne institucije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.