Alo!

Ubio poznanika zbog duga od 20.000 evra

-

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepen­u presudu protiv okrivljeno­g Predraga Stefanović (51), koji je osuđen na 18 godina zatvora zbog ubistva Živojina Joksića (50), i naložio novo suđenje. Tokom postupka nije bilo sporno da je okrivljeni Stefanović ubio Joksića, ali je odbačen zaključak prvostepen­og suda da je počinio zločin iz koristolju­blja. Sud je zbog toga vratio slučaj prvostepen­om sudu da preispita sve činjenice, dok je Stefanović­u produžen pritvor.

Podsetimo, Stefanović se tereti da je u selu Udovice ubio Joksića posle kraće svađe i prepirke da bi izbegao plaćanje duga. Posle verbalnog obračuna je izašao iz prostorije u kojoj su prethodno sedeli i otišao u letnju kuhinju, koja se nalazila iza Joksićevih leđa. Posle toga je kroz prozor na kojem nije bilo stakla pucao iz karabina, sa razdaljine od oko jednog metra, i pogodio ga u leđa. Jedan metak je bio koban za Joksića. Potom je njegovo telo stavio na traktorsku prikolicu, uvio u plastičnu mušemu i odvezao u mesto Orešac. Telo je bacio u napušteni bunar dubine oko 20 metara. Preko Joksićevog tela je bacio više papirnih džakova sa cementom, kao i nekoliko džakova negašenog kreča. Kod kuće je oprao krv sa betona, a čauru iz karabina zajedno sa krvavom garderobom bacio na smetlište i spalio, a pušku očistio i sakrio. Joksićev automobil „ševrolet kruz“odvezao je i zapalio u selu Duboni u Mladenovcu.

Posle pronalaska i hapšenja Stefanović je do detalja objasnio zašto je to uradio.

- Ubio sam ga iz karabina i telo bacio u bunar, jer mu nisam vratio dug od 20.000 evra. Pre toga sam mu obećao da ću do kraja godine vratiti pare, ali on je hteo odmah, pa smo se posvađali - rekao je Stefanović tada u

policiji. E. S.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia