Alo!

OLAKŠAJTE SEBI ŽIVOT U KUHINJI

-

Kako da potrošite manje ulja? Kako da spasete hleb koji se toliko ubajatio da je postao tvrd kao kamen? Ili vas zanima kako da brzo i efikasno očistite šargarepu? Otkirvamo vam ove tajne i donosimo još trikova koji će vam olakšati život u kuhinji i spasti vas prilikom pripreme hrane.

RASPRŠIVAČ ULJA

Sipajte ulje u bočicu s raspršivač­em, koju možete kupiti u radnjama koje prodaju plastiku. Na ovaj način će vam doziranje ulja kada pripremate hranu biti ujednačeni­je i manje ćete ga stavljati. Ovaj trik je idealan kada pržite palačinke.

SUPERSLATK­E BANANE

Kada su vam za pravljenje nekog kolača potrebne vrlo zrele banane, tada ih zapecite u rerni dok ne pocrne. Oduševićet­e se kada vidite rezultat.

SPASITE HLEB

Ovim trikom možete spasti stari hleb ili bilo koje drugo pecivo. Potrebno je da ga obilno zalijete vodom i zapečete u rerni. Biće sveže kao da ste ga upravo doneli iz pekare.

JOGURT BOMBONE

Uzmite nekoliko vrsta voćnih jogurta, stavite ih na tanjir u obliku kružića, pa zaledite. Dobićete odličan sladoled u obliku bombona, koji vam može poslužiti i za dekoraciju torti i kolača

poput mafina.

ČIŠĆENJE

ŠARGAREPE

Potrebna vam je samo čista žica za sudove. Njom ćete uspešno očistiti šargarepu, i to znatno brže nego nožem.

APARAT ZA VAFL

Pekač vafla ne mora da se koristi samo za pravljenje ove poslastice, već može da posluži i za pripremu ukusnih sendviča. Na primer, ispržite u njemu nekoliko parčeta slanine, a zatim i tost. Sendvič slažite sledećim redosledom - tost, slanina, jaje na oko,

tost.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia