PREBIŠE NAS rusi

Alo! - - SPORT - Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

Drugo kolo, druga rovovska bitka, ali ovog puta nije to bila priča sa srećnim krajem kao u okršaju sa Letonijom. Srbija je poražena od Rusije u 2. kolu grupe D. Ovo je poraz koji bi mogao da odluči i konačni plasman u grupi, posebno ako se zna da su „baćuške” sada skinule skalp i našoj i turskoj selekciji.

Poput dva boksera iz superteške kategorije, reprezentativci Srbije i Rusije razmenjivali su udarac za udarcem. Rusi su učinili sve da bi zaustavili Bogdana Bogdanovića, koji je praktično sam srušio Letoniju u prvom kolu. I činili su to tokom većeg dela utakmice. Ali ono što su uspeli protiv Bogdana nisu sa Bobijem Marjanovićem. Drugi najvažniji stub ofanzivne igre Srbije bio je nezaustavljiv od početka. Potpuno je nadigrao rivala iz NBA lige Timofeja Mozgova. Tokom prve četvrtine sakupio je devet poena, do kraja prvih 20 minuta igre 13. Najviše su mu pomagali kumovi Vladimir Lučić i Dragan Milosavljević, koji su posle prve dve četvrtine sakupili po sedam poena. Ipak, nije to bilo dovoljno da bi Saletovi „orlovi“poveli. Rusi su imali koš prednosti na poluvremenu - 40:38. Uz praktično nepostojeći učinak Bogdanovića, Srbija je imala i veliki problem sa brojem izgubljenih lopti - za prvih 20 minuta čak deset.

18:21, 22:17, 18:13, 17:21

čeka Izabranike Aleksandra Đorđevića danas slobodan dan, a onda okršaj sa Turskom

Činilo se da stvari dolaze na mesto kada je Bogdanović počeo da rešeta tokom treće četvrtine. Njegove dve trojke donele su izjednačenje na tri minuta pre kraja treće deonice igre (49:49). Ipak, Rusi su gotovo nestvarno šutirali izvan linije 6,75. Šved i Fridzon doneli su sedam poena viška na konto Rusa na ulasku u četvrtu četvrtinu - 58:51. Zaista je impresivno izgledao podatak da su Rusi za tri poena tokom prve tri četvrtine imali čak 11 pogođenih trojki, i to iz 28 pokušaja.

Nisu se predali Đerđevićevi igrači. Dva uspešno izvedena slobodna bacanja Marjanovića posle dužeg vremena su vratila naš tim u prednost 60:59. Ali ni ovu generaciju ruskih košarkaša ne čine momci koji lako odustaju. Ponovo su uspeli igrači koje sa klupe vodi nekada čuveni igrač Sergej Bazarevič da iskoriste svaku sekundu praznog hoda Srbije. Četiri minuta pre kraja četvrte četvrtine imali su prednost od šest poena (66:60). Trudili su se naši da nadoknade minus, ali nisu uspevali. Promašivali su dodatna slobodna bacanja, gubili lopte, a rival je opet znao kako da nas kazni preko razigranog Šveda i stamenog Mozgova.

Jović nije uspeo da organizuje igru Srbije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.