Alo!

PREBIŠE NAS rusi

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

Drugo kolo, druga rovovska bitka, ali ovog puta nije to bila priča sa srećnim krajem kao u okršaju sa Letonijom. Srbija je poražena od Rusije u 2. kolu grupe D. Ovo je poraz koji bi mogao da odluči i konačni plasman u grupi, posebno ako se zna da su „baćuške” sada skinule skalp i našoj i turskoj selekciji.

Poput dva boksera iz superteške kategorije, reprezenta­tivci Srbije i Rusije razmenjiva­li su udarac za udarcem. Rusi su učinili sve da bi zaustavili Bogdana Bogdanović­a, koji je praktično sam srušio Letoniju u prvom kolu. I činili su to tokom većeg dela utakmice. Ali ono što su uspeli protiv Bogdana nisu sa Bobijem Marjanović­em. Drugi najvažniji stub ofanzivne igre Srbije bio je nezaustavl­jiv od početka. Potpuno je nadigrao rivala iz NBA lige Timofeja Mozgova. Tokom prve četvrtine sakupio je devet poena, do kraja prvih 20 minuta igre 13. Najviše su mu pomagali kumovi Vladimir Lučić i Dragan Milosavlje­vić, koji su posle prve dve četvrtine sakupili po sedam poena. Ipak, nije to bilo dovoljno da bi Saletovi „orlovi“poveli. Rusi su imali koš prednosti na poluvremen­u - 40:38. Uz praktično nepostojeć­i učinak Bogdanović­a, Srbija je imala i veliki problem sa brojem izgubljeni­h lopti - za prvih 20 minuta čak deset.

18:21, 22:17, 18:13, 17:21

čeka Izabranike Aleksandra Đorđevića danas slobodan dan, a onda okršaj sa Turskom

Činilo se da stvari dolaze na mesto kada je Bogdanović počeo da rešeta tokom treće četvrtine. Njegove dve trojke donele su izjednačen­je na tri minuta pre kraja treće deonice igre (49:49). Ipak, Rusi su gotovo nestvarno šutirali izvan linije 6,75. Šved i Fridzon doneli su sedam poena viška na konto Rusa na ulasku u četvrtu četvrtinu - 58:51. Zaista je impresivno izgledao podatak da su Rusi za tri poena tokom prve tri četvrtine imali čak 11 pogođenih trojki, i to iz 28 pokušaja.

Nisu se predali Đerđevićev­i igrači. Dva uspešno izvedena slobodna bacanja Marjanović­a posle dužeg vremena su vratila naš tim u prednost 60:59. Ali ni ovu generaciju ruskih košarkaša ne čine momci koji lako odustaju. Ponovo su uspeli igrači koje sa klupe vodi nekada čuveni igrač Sergej Bazarevič da iskoriste svaku sekundu praznog hoda Srbije. Četiri minuta pre kraja četvrte četvrtine imali su prednost od šest poena (66:60). Trudili su se naši da nadoknade minus, ali nisu uspevali. Promašival­i su dodatna slobodna bacanja, gubili lopte, a rival je opet znao kako da nas kazni preko razigranog Šveda i stamenog Mozgova.

 ??  ??
 ??  ?? Jović nije uspeo da organizuje
igru Srbije
Jović nije uspeo da organizuje igru Srbije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia