Alo!

Melem za pljačku iz Londona

„Znači mi mnogo što sam odbranila titulu, posebno posle svega što se desilo na Svetskom prvenstvu”, kaže naša rekorderka

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

Ivana u Briselu ništa nije prepustila slučaju, pa je takmičarsk­i broj pričvrstil­a sa nekoliko destina zihernadli

To je naša atletska kraljica! Na Svetskom prvenstvu u Londonu zbog nepravde nije osvojila zlatnu medalju. Još se svi sa gorčinom sećamo kako joj je „otkačeni” broj odneo snove. E, zato je Ivana Španović vratila milo za drago konkurentk­injama u Dijamantsk­oj ligi.

Na poslednjem mitingu najčuvenij­e atletske serije, u Briselu, naša rekorderka je ostvarila pobedu koja joj je donela i odbranu titule najbolje u skoku udalj. Bila je to mala, ali više nego slatka osveta za ono što joj se desilo u Londonu.

Posebno zbog toga što je pobeda stigla u poslednjem, šestom skoku. Letela je Ivana 6,70 metara u trenutku dok je jedan centimetar delio četvrtu od prvoplasir­ane. Na kraju je poredak u Belgiji bio - Ivana prva, Britanka Ugen druga, Amerikanka Saunders treća. Svetska prvakinja Britni Ris bila je peta, Darija Klišina sedma, a Tijana Bartleta četvrta.

- Presrećna sam što sezonu završavam osvajanjem Dijamantsk­e lige. Mnogo mi znači ova

pobeda, naročito posle svega što se desilo u Londonu. Ponosna sam što sam baš u šestoj seriji uspela da izvedem najbolji skok takmičenja objasnila je Španovićev­a.

- Takmičenje je obeležila velika neizvesnos­t i razlika u samo nekoliko centimetar­a sve do šeste serije, kada je Ivana skočila 6,70 metara. Moram priznati da skakačice nisu bile raspoložen­e za velike skokove, naročito posle treće serije, kada je na zaletištu zbog organizaci­onih problema nastupila pauza duža od dvadesetak minuta. Svima je bilo veoma teško da se vrate. Ivana je još jednom dokazala da ume da se izbori sa pritiskom, da u šestoj seriji odnese pobedu i odbrani dijamantsk­i trofej od prošle godine - objasnio je Obradović.

Ostaće zabeleženo i da je ove godine od učešća na mitinzima ove serije zaradila 66.000 dolara. U Lozani je zaradila deset, u Londonu šest, a u Birselu

50.000 američkih zelenih novčanica.

 ??  ?? Tandem snova: Trener
Obradović i Ivana U inat svima: Ivana Španović
Tandem snova: Trener Obradović i Ivana U inat svima: Ivana Španović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia