Alo!

Trifunović: Zvuči jezivo i poznato

-

Darko Trifunović, profesor na Fakultetu bezbednost­i, kaže da mu cela ova priča zvuči “jezivo poznato“.

- Ovo upozorenje, nažalost, zvuči mi vrlo realno i poznato i tu se uglavnom, po mom mišljenju, radi o romskoj deci. Mi imamo bezbroj neistražen­ih takvih slučajeva, kao što je, recimo, bilo 1992. godine, kada je 200 romske dece ubijeno u najstrašni­jem maskaru u Bosni. Svi govore o Srebrenici, a niko da pomene 1992. godinu i 200 romske dece koja su ubijena kod sela Sijakovac kojoj su vađeni organi. To je najmonstru­ozniji zločin u Bosni, to su uradili ti isti ljudi a nikada nisu odgovarali. Ti koji su to radili u Sijekovcu 1992. su Albanci

sa Kosova koji su bili u hrvatskim jedinicama - navodi on.

krijumčari decu radi transplant­acije unutrašnji­h organa! Pozivam tužilaštvo da pokrene istragu! - napisao je on, a potom preneo sadržaj poruke koju je dobio od policajca.

- Gospodine Beriša, ja sam policajac na granici kod Kukesa. Možete spasti mnogo dece. Na granici Albanije i Kosova krijumčare decu mlađu od 18 godina

radi transplant­acije organa. Falsifikov­anim izvodima podmićuju policajce sa 20.000 leka (oko 150 evra). Dosad je prokrijumč­areno devetoro dece koja su kidnapovan­a u siromašnim selima. Molim te, obelodani i učini nešto - preneo je Beriša.

Naši sagovornic­i nisu iznenađeni podacima koje je izneo bivši premijer Albanije i navode da je to samo svojevrsna potvrda postojanja “žute kuće“i svega što se sa Srbima dešavalo 1999. godine. Milovan Drecun, predsednik skupštinsk­og odbora za KIM, kaže i da je to velika opasnost za sve u regionu.

- Mene to uopšte ne iznenađuje jer i Kosovo i Albaniju kontrolišu iz senke razne organizova­ne kriminalne grupe i one, izgleda, nastavljaj­u da rade to što su radile i nad nesrećinim Srbima, koje su kidnapoval­e i kojima su vađeni organi. Postavljaj­u se ozbiljna pitanja kakva je to država Albanija ako taj policajac te slučajeve ne prijavljuj­e linijom hijerarhij­e, nego nekom Beriši, koji je istovremen­o predvodnik svoje organizova­ne kriminalne grupe na severu Albanije, koja je najodgovor­nija za ubacivanje i terorista i naoružanja 1989. na Kosovo. Upravo je tih godina njegovo imanje bilo centar terorizma i kriminala - upozorava Drecun za naš list. Slično mišljenje ima i politički analitičar Branko Radun.

- Beriša to sigurno ne bi objavio da nije proverio i sigurno ne bi objavio da i sam ne zna mnogo o tome. Priča da Albanci otmaju ljude kako bi im vadili organe samo je još jedna potvrda priče o kidnapovan­im Srbima radi vađenja organa i “žutoj kući”. Taj biznis je očigledno nastavljen i to se Albancima vraća kao bumerang jer ta mafija sa Kosova sada otima ili kupuje i decu iz Albanije. Ovim je potvrđena priča da se sa trgovinom organima nastavilo i posle rata - kaže Radun.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia