Alo!

GRMELO JE: „Ej, bre, 45 minuta nas deli od plasmana na SP“

-

Celo poluvreme potrošili su reprezenta­tivci Srbije da shvate koliko ih je jalova igra udaljavala od Mondijala i pretila da ih zaustavi pred vratima Moskve. Na sreću, utakmica ima predah, dovoljno dug da se istini pogleda u oči. Uz podignute glave i povišen glas.

Grmelo je u svlačionic­i našeg tima između dva čina dvoboja sa Gruzinima. Odzvanjale su jake reči među „orlovima”, jače nego zvižduci publike kojima su ispraćeni sa terena.

- Pričali smo međusobno na poluvremen­u. Bilo je mnogo jakih reči, a to nam je i trebalo. Iskusniji reprezenta­tivci su trgnuli ekipu, pre svih Matić, Ivanović i Kolarov. Oni to i treba da rade - priča za „Alo!” Nemanja Gudelj.

Dvadesetpe­togodišnji vezista otkriva i kako su stariji upozorili mlađe saigrače i tako zapravo na teren u nastavku meča poslali ekipu koja grize za pobedu.

- Rekli su: „Ej, bre, ljudi, slušajte, 45 minuta nas deli od Svetskog prvenstva! Sve zavisi od nas, moramo da damo 120 odsto da bismo pobedili”. Videli ste, tako je i bilo. Zaigrali smo bolje i na kraju je sve dobro ispalo - dodaje Gudelj.

O buđenju u svlačionic­i pričao je i Dušan Tadić.

- Bilo je grubih reči, jer stvarno

nije moglo onako. Nismo se zalagali dovoljno. Da li je u pitanju bio grč ili nešto drugo, ne znam. Morali smo više da trčimo, da izgaramo, a toga nije bilo u prvom poluvremen­u. U drugom je bilo mnogo bolje,

Na sreću, prevladalo je zajedništv­o. Muslinovi „orlovi” ponovo su bili tim, dovoljno dugo da kraj drugih 45 minuta dočekaju sa visoko podignutim rukama. Uz ovacije. V. Zogović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia