Alo!

Đilas moli zvezde da mu pomognu!

- Piše: JELERE ĐSRDSVIĆ jelena.djondovic@alo.rs

Ma kakva istraživan­ja, zvezde bolje znaju! Bivši lider Dw-a i nekadašnji gradonačel­nik Beograda Dragan Đilas, kako „elo!“saznaje, nedavno se sastao sa jednim astrologom kako bi od njega čuo da li je pametno da se upusti u trku za prvog čoveka prestonice! Prema rečima našeg izvora, Đilas ni po koju cenu ne želi da doživi debakl na predstojeć­im beogradski­m izborima, pa je, osim toga što je naručio nekoliko istraživan­ja javnog mnjenja, odlučio da proveri šta mu poručuju zvezde, odnosno koja odluka bi bila ispravna.

- Poznati prestoničk­i astrolog je pre nekoliko dana došao kod njega i razgovaral­i su oko dva sata. Šta mu je tačno poručio, to niko ne zna - kaže naš izvor blizak nekadašnje­m lideru demokrata. sn dodaje da to nije čudno jer je poznato da Đilas još vaga da li će se kandidovat­i.

- sn stvarno ne zna da li će se usuditi na taj korak, intenzivno razmišlja

i vaga i,

naravno, koristi sva raspoloživ­a sredstva koja mu mogu pomoći da prelomi i donese konačnu odluku - navodi izvor.

Da nije neobično to što je Đilas posegao i za ovim sredstvom koje mu može pomoći da prelomi, smatra i politički analitičar Branko vadun. sn pak dodaje i da ne zna da li je to dobra ideja...

- Političari su oduvek verovali astrolozim­a i posećivali ih. Jedan

od šefova nacističke partije išao je kod astrologa koji je zapravo radio za Engleze, koji su tada bušili naciste. Taj astrolog mu je rekao da treba hitno da ide u Englesku i potpiše neke sporazume tamo, on je otišao avionom i oni su ga

tamo uhapili na aerodromu. Tako da nije pametno uvek slušati astrologe - kaže vadun. sn dodaje da je javna tajna da su u wrbiji neke vrlo važne državne odluke donosili upravo astrolozi, koji su svojim savetima ohrabrival­i političare.

- re iznenađuje me što je Đilas razgovarao sa astrologom jer naši političari se osećaju vrlo nesigurno, politika je generalno nesigurno zanimanje, i onda traže pomoć i znak „odozgo”. reki veruju u astrologij­u, neki se mole bogu. Đilas je odlučio da kombinuje i rezultate istraživan­ja i poruke zvezda. Đilas je nesiguran, kao i mnogi drugi ljudi iz sveta politike i sporta, jer su njihovi poslovi zaista rizični i na klimavim nogama. reko ko ima normalan posao, rutinu, nema potrebe za tako nečim, političari imaju stalno neizvesnos­t, koju žele da smanje - komentariš­e vadun. Da su srpski političari skloni da pitaju zvezde i horoskop prilikom donošenja važnih odluka, najbolje oslikava primer Vojislava ooštunice, koji je resor Ministarst­va trgovine i turizma bio poverio Bojanu Dimitrijev­iću.

to je dok da je Đila nesigura

vadun

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia