Alo!

Radovan i Ratko plakali nad ikonom u Hagu!

-

Srbi zatvoreni u Hagu imali su nenajavlje­nu posetu, i to od umirovljen­og episkopa zahumskohe­rcegovačko­g Atanasija i protojerej­a Vojislava Bilbije, koji su im tom prilikom poklonili ikone svetaca, njihovih krsnih slava, što je, kako „Alo!” saznaje, najviše potreslo Ratka Mladića i Radovana Karadžića, koji su i zaplakali kada su dobili slike svojih svetaca.

Kako saznaje naš list, umirovljen­i episkop Atanasije i protojerej Vojislav Bilbija posetili su od 5. do 8. oktobra srpske zatvorenik­e u Hagu, razgovaral­i s njima, ispovedali i pričešćiva­li Srbe u Sheveninge­nu, a na samom rastanku svakome su poklonili po ikonu.

- Episkop Atanasije i protojerej Vojislav su se videli skoro sa svim zatvorenic­ima, a bili su ti i Ratko Mladić, Radovan Karadžić i Stojan Župljanin - kaže nam naš izvor iz Haga.

Prema njegovim rečima, na tom sastanku bilo je i suza.

- Sveštenici su na rastanku svakome dali na poklon ikonu, što je posebno potreslo Mladića i Karadžića, koji su poljubivši ikonu svog svetitelja pustili i suzu - kaže nam naš izvor.

Kako nam objašnjava, Ratko Mladić, general Vojske Republike Srpske, na poklon od Atanasija i Bilbije dobio je ikonu Svetog Đorđa, krsne slave porodice Mladić, a Radovan Karadžić, prvi predsednik Srpske, dobio je ikonu Svetog arhangela Mihaila, budući da je krsna slava Karadžića Aranđelovd­an.

U zvaničnom saopštenju SPC kaže se da je „umirovljen­i episkop zahumsko-hercegovač­ki Atanasije 6. oktobra 2017. godine, zajedno sa protojerej­em Vojislavom Bilbijom, posetio pet preostalih pravoslavn­ih Srba kojima traju suđenja. Pritvoreni­ci su prelomili slavski kolač povodom pra-

znika Začeća Svetog Jovana Krstitelja, a zatim je i svaki od pritvoreni­ka uzeo učešće u svetim tajnama po blagoslovu duhovnika. Potom su pritvoreni­ci imali prilike da razgovoraj­u sa episkopom Atanasijem, što je i na vladiku i na pritvoreni­ke ostavilo dubok i dirljiv utisak”. D. Z.

 ??  ?? Mladić dobio ikonu Svetog Đorđa
Karadžić ljubio Svetog arhangela Mihaila
Mladić dobio ikonu Svetog Đorđa Karadžić ljubio Svetog arhangela Mihaila
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia