Skote, šta je s Ramušem i Gotovinom?

„Vladimir Lazarević je odslužio kaznu, a Haradinaj je predsednik vlade koji će tek odslužiti kaznu“, kaže Dačić

Alo! - - AKTUELNO -

Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Srbije, odbrusio je juče ambasadoru SAD Kajlu Skotu zbog komentara da „izjava ministra Vulina može da naruši dobre odnose Srbije i SAD” poručivši mu da „ne bi trebalo da se meša u unutrašnje stvari Srbije“.

On kaže da izjave koje su se pojavile u vezi sa haškim osuđenikom Vladimirom Lazarevićem ne mogu da ugroze odnose dve zemlje.

Međutim, Dačić podseća da je Lazarević, kao i svi koji su odslužili kaznu, građanin kao i svi drugi, te da nigde nije zabranjeno da se oni uključuju u političke procese i daju izjave.

„Ovde je reč o tome da se sada govori da će to ugroziti naše bilateralne

odnose, znate šta, Lazarević je odslužio kaznu, Haradinaj je predsednik vlade koji će tek odslužiti kaznu, a da ne govorim o tome da se Gotovina sprema da bude predsednik Hrvatske, a videli ste i Nasera Orića, koji je sada oslobođen optužbi”, komentarisao

je Dačić novinarima u pauzi Beogradskog bezbednosnog foruma.

On je poručio da ambasadori ne bi trebalo da se mešaju u naše unutrašnje stvari, primetivši da naši ambasadori u inostranstvu ne komentarišu unutrašnje stvari tih zemalja.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.