Alo!

Zaobilaze crne mačke, a petak 13. ih ne plaši

-

Budući da je danas petak 13, upitali smo poslanike da li su sujeverni, a oni su za „Alo!” otkrili da ih taj dan ne plaši, ali i priznali da izbegavaju crne mačke i da su u mladosti imali neke svoje male rituale koji su im donosili sreću.

Poslanik DS-A Dušan Milisavlje­vić će današnji dan provesti u prijemnoj ambulanti u Nišu.

- Nisam sujeveran, broj 13 je meni bio srećan broj. U dnevniku sam u osnovnoj školi bio baš pod rednim brojem 13 i ništa mi nije falilo - kazao je Milisavlje­vić.

Milorad Mijatović, njegov kolega iz skupštinsk­e klupe, takođe tvrdi da nije sujeveran, ali zazire od crnih mačaka. - Baš danas putujem avionom u Rusiju, ali znate, kada je petak 13. i uopšte kada mi crna mačka pređe put, volim da zaobiđem taj put - kazao nam je poslanik SDPS-A.

Zoran Dragišić, poslanik SNS-A, navodi da je za njega ovaj dan baš kao i svaki drugi i tvrdi da nije sujeveran.

- Volim petak jer je kraj nedelje. Sećam se da sam na fakultetu imao srećnu olovku koju sam koristio na ispitima i to je sve od mog sujeverja - istakao je Dragišić. Njegovom kolegi Marijanu Rističević­u jedino što smeta kod ovog famoznog datuma je starenje.

- Danas je petak 13. i tužan sam jer sam stariji nego što sam bio juče, u četvrtak 12. Nisam sujeveran, ne verujem u gluposti rekao je on uz osmeh. Dragomir Karić, poslanik PSS-A, kaže da nije sujeveran i ističe da je petak 13. fenomenala­n kao i svaki drugi dan.

- Čovek koji je pravoslava­c i koji veruje u voga ne može da bude sujeveran. Sećam se, kada sam bio učenik, govorili su mi nemoj da prolaziš između dve bandere, biće dvojka, a ja sam uvek prolazio između dve bandere i bio sam odličan učenik - pohvalio nam se Karić. D. R. - J. Đ.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia