Putin sprema ODMAZDU

Očekuje se oštra reakcija Moskve nakon skidanja zastava sa ruskog konzulata u San Francisku

Alo! - - SVET - Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Dmitrij Peskov, portparol Kremlja, komentarišući situaciju u vezi sa skidanjem ruskih zastava sa zatvorenog konzulata u San Francisku, rekao je da su to neprijateljske akcije usmerene na podrivanje odnosa.

- Naravno, ovo su neprijateljske akcije, koje izazivaju dalje podrivanje naših već tužnih odnosa. Predsednik Putin će u ovom slučaju bez sumnje uraditi ono što je u interesu Ruske Federacije - istakao je Peskov.

Predstavnici SAD skinuli su juče zastave sa objekata zatvorenog Konzulata Rusije u San Francisku, na šta su ruske diplomate uložile protest.

- Optužbe SAD na račun „Laboratorije Kasperski“su apsurdne i neosnovane i Rusija nema nikakve veze sa tom aktivnošću izjavio je Peskov.

- To je apsurdna informacija, država nema i nije imala nikakve veze sa takvim aktivnostima. Sve takve optužbe su neosnovane

i nedokazane - rekao je Peskov.

Ranije je list „Vol strit džurnal“, pozivajući se na izvore, saopštio da je ruska vlada koristila antivirus program „Laboratorije Kasperski“za dobijanje tajnog pristupa računarima širom sveta radi traženja dokumenata i informacija u SAD i informacija klasifikovanih kao „stroga tajna“.

Konzulat Rusije u San Francisku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.