Alo!

Putin sprema ODMAZDU

Očekuje se oštra reakcija Moskve nakon skidanja zastava sa ruskog konzulata u San Francisku

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Dmitrij Peskov, portparol Kremlja, komentariš­ući situaciju u vezi sa skidanjem ruskih zastava sa zatvorenog konzulata u San Francisku, rekao je da su to neprijatel­jske akcije usmerene na podrivanje odnosa.

- Naravno, ovo su neprijatel­jske akcije, koje izazivaju dalje podrivanje naših već tužnih odnosa. Predsednik Putin će u ovom slučaju bez sumnje uraditi ono što je u interesu Ruske Federacije - istakao je Peskov.

Predstavni­ci SAD skinuli su juče zastave sa objekata zatvorenog Konzulata Rusije u San Francisku, na šta su ruske diplomate uložile protest.

- Optužbe SAD na račun „Laboratori­je Kasperski“su apsurdne i neosnovane i Rusija nema nikakve veze sa tom aktivnošću izjavio je Peskov.

- To je apsurdna informacij­a, država nema i nije imala nikakve veze sa takvim aktivnosti­ma. Sve takve optužbe su neosnovane

i nedokazane - rekao je Peskov.

Ranije je list „Vol strit džurnal“, pozivajući se na izvore, saopštio da je ruska vlada koristila antivirus program „Laboratori­je Kasperski“za dobijanje tajnog pristupa računarima širom sveta radi traženja dokumenata i informacij­a u SAD i informacij­a klasifikov­anih kao „stroga tajna“.

 ??  ?? Konzulat Rusije u San Francisku
Konzulat Rusije u San Francisku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia