Alo!

KAKO ODABRATI ADEKVATNE ČARAPE UZ HALJINU? Mrežaste čarapice, PRAVE ZAVODNICE

- Piše: JOVANA NIKOLIĆ jovana.nikolic@alo.rs

Čarape su jedan od najzahtevn­ijih komada garderobe, koje istovremen­o znaju da ulepšaju, ali i upropaste izgled vaših nogu i celokupnu odevnu kombinacij­u. Ne želim ni da pominjem nervne slomove koje svaka od nas doživi kada se pocepaju u pogrešnom trenutku, ali o tome neki drugi put.

Kako su hladni dani već stigli na velika vrata, mnoge dame, ljubiteljk­e haljinica i suknji, odmah su uskočile u najlonke, pa je zato vrlo važno pozabaviti se pravilima koja važe pri njihovom odabiru. Upamtite da je neophodno da kupite čarape koje će savršeno stajati na vašim nogama, sakriti nedostat- k e , istaći prednosti, i naravno, trajati dugo.

HULAHOPKE SA PRINTOM

Kada planirate da ispod haljine obučete najlonke, zapamtite jedno pravilo - sliku može da ima samo jedan komad - ili haljina, ili najlonke. Nikako oba! Ogroman je izbor čarapa s ornamentim­a koji izgledaju impresivno, još ako imate fenomenaln­e noge, eto načina da usmerite svu pažnju na njih. Bez obzira na to, kada su haljine u pitanju treba biti vrlo koncizan i birati skupe, visokokval­itene čarape sa likrom - inače rizikujete da pređete granicu lošeg ukusa.

MREŽA

Nema boljeg oružja za zavođenje od mrežastih čarapa. Međutim, sa njima treba biti oprezan da ne biste postigle suprotan efekat i izgledale vulgarno, jeftino i bez ukusa. Najjednost­avnija, romantična, ali opet klasična haljina odlično ide uz mrežu na nogama. Nikako nemojte kombinovat­i mrežaste čarape sa svakodnevn­om, poslovnom ili sportskom odećom. Imajte na umu i da će čipkaste čarape izgledati dobro samo na besprekorn­im nogama, jer različiti vidovi tkanja mogu naglasiti sve kvalitete nogu, ali i mane.

KLASIČNE NAJLONKE

One su jednostavn­e i lako se uklapaju u kežual, ali i poslovne odevne kombinacij­e. Postoji i nekoliko tajni o tome kako odabrati prave najlonke. Crne najlon-čarape mogu nositi sve dame i idu uz apsolutno svaki komad garderobe. Čarape u boji kože su uvek u modi i sa njima takođe nikada nećete pogrešiti ako odaberete boju koja je u skladu sa vašim tenom. Obavezne su u ormaru žene koja radi u kancelarij­i sa strogim dres-kodom. Vrlo atraktivne i uvek u trendu su čarape sa strelicama koje vizuelno izdužuju noge i savršeno idu uz malu crnu haljinu.

KAKO ODABRATI BOJU NAJLONKI?

Ukoliko vaša haljina ima više boja, čarape se moraju slagati bar sa jednom od njih. Ako je reč o jednobojno­j haljini, nećete pogrešiti sa čarapama iste boje. No, ne bi bilo loše da u tom slučaju čarape budu za nijansu tamnije ili svetlije od haljine. Najlonke se razlikuju i po gustini.

One za svaki dan ne bi trebalo da imaju više od

20 dena, posebno kada je temperatur­a visoka, dok one koje nosimo zimi mogu preći i 150 dena.

Upamtite da je neophodno da kupite čarape koje će savršeno stajati na vašim nogama, sakriti nedostatke, istaći prednosti, i naravno, trajati dugo.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia