Alo!

PRIZEMLJEN­JE NA „ENFILDU”

-

Mančester junajted se suočava s prvim ozbiljnim testom u sezoni, koji bi mogao da nagovesti da li je realno da se „đavoli” posle četiri godine posta dokopaju titule? Četa Žozea Murinja deli lidersku poziciju s gradskim rivalom Sitijem, posle odličnog starta i šest pobeda iz sedam utakmica, uz 21 postignut gol. Sve to Junajted je zabeležio s rivalima koji se pred start takmičenja ni blizu nisu dovodili u vezu s vrhom tabele, a Liverpul jedva čeka da najljućeg rivala spusti na zemlju i još jednom pošalje poruku da nije odustao od šampionski­h ambicija.

Strateg „redsa” Jirgen Klop suočava se s kadrovskim problemima, pošto će Sadio Mane odsustvova­ti šest sedmica, Roberto Firmino je izostavlje­n u meču s Njukaslom, mada se očekuje da se oporavi do subote, a Lalana i Klajn se još oporavljaj­u od povreda. Kutinjo je pronašao formu, ali Mane je jedan od bitnijih šrafova u timu s „Enfilda”.

Ni Murinju nisu svi puleni na broju. Pol Pogba bi trebalo da bude van stroja za subotnji derbi jer se ispostavil­o da njegova povreda nije baš tako bezazlena, a zbog povrede kolena „đavoli” ne mogu da računaju ni na Maruana Felainija. To znači da bi Junajted mogao da zaigra sa trojicom štopera i Anderom Ererom na mestu zadnjeg veznog. Prva puška tima iz Mančestera Romelu Lukaku biće spremna za okršaj.

Tri poslednja dvoboja okončana su remijem. Junajted je bez poraza na proteklih 13 utakmica, kao i na šest minulih gostovanja, dok je Liverpul bez poraza pred svojim navijačima na sedam prethodnih susreta, dok na četiri od poslednjih pet nije primio gol.

 ??  ?? Spremaju se za najveći
derbi engleskog fudbala: Firmino (Liverpul) i Darmijan (Mančester
junajted)
Spremaju se za najveći derbi engleskog fudbala: Firmino (Liverpul) i Darmijan (Mančester junajted)

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia