Alo!

Izbacio picu i pitu, DOBIO NA SNAZI

„Poradio sam na kondiciji, bolje se osećam”, kaže igrač Denvera

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Nikola Jokić je imao sjajnu debitantsk­u sezonu u NBA, ali su sada oči američke košarkaške javnosti još više uprte u Srbina, jer se od njega očekuje da bude još bolji nego lane. To neće biti lako, ali Jokić je tokom leta vredno radio i dodao koji mišić kako bi mogao još jače da se bori pod obručina sa snažnim protivnici­ma.

Sa opuštanjem je gotovo, Nikola je čak izbacio pitu i picu, dva omiljena „poroka” u ishrani, kako bi bio još spremniji. Sada ima cilj - da odvede Denver u plej-of.

- Možemo imati vrlo dobru sezonu jer imamo kvalitetne igrače - kaže Nikola, koji je prošle sezone imao 16,7 poena, 9,8 skokova i 4,9 asistencij­a po meču.

Tri puta je imao tripl-dabl učinak i po tome je zauzeo četvrto mesto u ligi, iza superstaro­va kao što su Rasel Vestbruk, Džejms Harden i Lebron Džejms. Rođeni Somborac je izgubio nekoliko kilograma i smanjio procenat masti u organizmu za pet odsto.

- Osećam se fizički spremnije, poradio sam na kondiciji. Mogu da izdržim više duela. Treba mi energija da skočim, da trčim, sve što se od mene očekuje na terenu - dodao je Jokić.

Mnogi ocenjuju da će Denver biti ekipa za respekt. Naravno, Nagetsi su daleko od titule, ali spadaju u red timova koji bi mogli da pomrse račune glavnim favoritima za prsten, Golden stejtu i Klivlendu.

 ??  ?? Najteži trening: Jokić gura gumu
Od njega se očekuje još bolja sezona: Jokić
Najteži trening: Jokić gura gumu Od njega se očekuje još bolja sezona: Jokić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia