Da li znate?

Alo! - - SPORT -

 Najmlađi trener ove sezone u Evroligi je Dušan Alimpijević (31), šef struke Crvene zvezde. On je devet godina mlađi od Pabla Priđonija, koji debituje u Evroligi kao trener Baskonije.

Treći najmlađi trener evroligaške ekipe je Šarunas Jasikevičijus, koji predvodi Žalgiris.

Željkođen

 Najstariji trener u Evroligi je

Obradović. Trener Fenerbahčea je ro

9. marta 1960. Nešto mlađi od najtrofejnijeg trenera u istoriji Evrolige je kouč Makabija Neven Spahija (rođen je 1962), a sledi Đoan Plaza, strateg Unikahe (26. decembar 1963).

 Igrači iz SAD su ponovo najzastupljeniji u evroligaškim timovima. Od ukupno 141 stranca, 65 je prešlo preko Atlantika.

 U Evroligi će igrati 12 igrača iz Srbije Marko Gudurić i Nikola Kalinić (Fenerbahče), Ognjen Kuzmić (Real), Nemanja Nedović, Dragan Milosavljević i Dejan Musli (Unikaha), Vladimir Micov (Armani), Luka Mitrović (Bamberg), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Vaslije Micić (Žalgiris), Stefan Marković (Himki) i Vladimir Štimac (Anadolu Efes).

 Real je tim koji je osvojio najviše titula u Evroligi - ukupno devet. Sledi CSKA sa sedam, pa Makabi sa šest šampionskih titula, koliko ima i Panatinaikos.

 Ukupno 22 tima, među kojima je i Partizan, osvojali su titulu u Evroligi.

 Ova sezona biće specifična i po tome što će se igrači koji nastupaju za evroligaške timove imati problem „prozora” za kvalifikacije za SP. Evroliga i FIBA i dalje nisu postigle dogovor, pa će se tokom decembra i februara poklopiti termini mečeva nacionalnih selekcija i utakmica Evrolige.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.