Alo!

Da li znate?

-

 Najmlađi trener ove sezone u Evroligi je Dušan Alimpijevi­ć (31), šef struke Crvene zvezde. On je devet godina mlađi od Pabla Priđonija, koji debituje u Evroligi kao trener Baskonije.

Treći najmlađi trener evroligašk­e ekipe je Šarunas Jasikeviči­jus, koji predvodi Žalgiris.

Željkođen

 Najstariji trener u Evroligi je

Obradović. Trener Fenerbahče­a je ro

9. marta 1960. Nešto mlađi od najtrofejn­ijeg trenera u istoriji Evrolige je kouč Makabija Neven Spahija (rođen je 1962), a sledi Đoan Plaza, strateg Unikahe (26. decembar 1963).

 Igrači iz SAD su ponovo najzastupl­jeniji u evroligašk­im timovima. Od ukupno 141 stranca, 65 je prešlo preko Atlantika.

 U Evroligi će igrati 12 igrača iz Srbije Marko Gudurić i Nikola Kalinić (Fenerbahče), Ognjen Kuzmić (Real), Nemanja Nedović, Dragan Milosavlje­vić i Dejan Musli (Unikaha), Vladimir Micov (Armani), Luka Mitrović (Bamberg), Nikola Milutinov (Olimpijako­s), Vaslije Micić (Žalgiris), Stefan Marković (Himki) i Vladimir Štimac (Anadolu Efes).

 Real je tim koji je osvojio najviše titula u Evroligi - ukupno devet. Sledi CSKA sa sedam, pa Makabi sa šest šampionski­h titula, koliko ima i Panatinaik­os.

 Ukupno 22 tima, među kojima je i Partizan, osvojali su titulu u Evroligi.

 Ova sezona biće specifična i po tome što će se igrači koji nastupaju za evroligašk­e timove imati problem „prozora” za kvalifikac­ije za SP. Evroliga i FIBA i dalje nisu postigle dogovor, pa će se tokom decembra i februara poklopiti termini mečeva nacionalni­h selekcija i utakmica Evrolige.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia