Alo!

Hoću bolovanje zbog pasa

-

Pkompjuter,as On mi voli je u on muziku.član svimse porodice!uspravinaš­imKad sednem aktivnosti­ma.na Učestvuje zadnje za šape,prve taktove. prednje Ondami stavi zajednona rame pevamo.i čeka Voli i keks. Kad želim da se osamim, on dođe i pokušava da se popne do mene na krevet. Pre dve godine planirali smo i letovanje zbog njega, kako bi i on mogao da ide sa nama. Samo još u psećim očima mogu da prepoznam ljudski pogled. Pun topline, iskrenosti i ljubavi.

Brinemo o njegovom zdravlju. Kada mu je potreban veterinar, neodložno ga vodimo. Ne mora to da mi kaže Zakon o dobrobiti životinja, koji opominje da su kazne od 5.000 do 50.000 dinara ako prema životinji ne postupam „sa pažnjom dobrog domaćina i blagovreme­no mu ne obezbedim veterinars­ku pomoć”. Sa druge strane, ukoliko mom psu pozli u trenutku kada krećem na posao, po sadašnjim zakonima, ne mogu da uzmem bolovanje da bih ga blagovreme­no odvela kod veterinara, jer ga pravni sistem ne vidi kao člana porodice.

Dakle, rizikovaću otkaz ako šefa pozovem i kažem da ne mogu da dođem jer mi je pas bolestan, a istovremen­o i kaznu po Zakonu o dobrobiti životinja ukoliko neko prijavi da se mom psu nešto strašno desilo dok sam bila na tom poslu. Dakle, rupčaga u zakonima je evidentna i volela bih da je inteligent­no rešimo!

Š

to reče jedan divni veterinar: „Pojedine životinje ljudima daju mnogo veću ljubav i pažnju od one koju dobijaju od sopstvene porodice!” A ja bih dodala da su pojedine životinje mnoge ljude naučile šta znači biti čovek!

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia