Alo!

LOMILE SE ČAŠE ZA ZDRAVLJE! „Živeli”

- Piše: TAMARA GOČMANAC redakcija@alo.rs

Vlada Srbije sa premijerko­m Anom Brnabić na čelu obeležila je u Kruševcu svečano prvih sto dana rada, a uz iscrpan izveštaj svakog ministarst­va, bilo je i razbijanja časa, onako za sreću.

Odmah na početku svog obraćanja medijima premijerka Srbije

Ana Brnabić najavila je da će primanja penzionera i zaposlenih u javnom sektoru biti povećana. Svi penzioneri dobiće sledećeg

Dok je premijerka govorila i zahvaljiva­la se svojim kolegama iz Vlade Srbije, moglo se čuti kako pala čaša i razbila se. To

j propraćeno aplauzom, a premijerka je na to

rekla: „Živeli!”

meseca jednokratn­u pomoć od 5.000 dinara, a od 1. januara 2018. godine penzije će biti povećane za pet odsto.

- Mislim da je povećanje penzija od pet odsto značajno povećanje. Dali smo sve od sebe da napravimo ovaj fiskalni prostor, ali smo i zaista želeli da damo 10 odsto svim drugim zanimanjim­a. Za sve je bolja situacija. Trudili smo se da napravimo društveni balans - kazala je premijerka i najavila da se nastavlja sa merama fiskalne konsolidac­ije.

Premijerka je rekla da za nju rekonstruk­cija Vlade nije tema, da su u ovom periodu radili svi kao tim.

- Imali smo da gasimo puno „požara”. Zadovoljna sam radom svih ministarst­ava. Kada sam rekla da možemo bolje, nije bila kritika na nečiji račun, već zaista mislim da postoje stvari koje možemo da unapredimo - istakla je ona.

Ona je kazala da je tokom prethodnih 100 dana Vlada Srbije pokazala da može da se modernizuj­e i ide putem koji je trasirala prethodna vlada i istakla da je uspešno nastavljen­a fiskalna konsolidac­ija, da je smanjen javni dug, i da je on samo u ovoj godini smanjen za 7,6 BDP, što je oko milijardu evra. Uspešno je okončana i sedma revizija sa MMF-OM.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia