Alo!

Zbog Đilasa nestalo 500 miliona iz budžeta!

-

Uprkos tvrdnjama Saveta za borbu protiv korupcije da je 2015. godine iz bilansa grada Beograda nestalo 500 miliona, isplivali su jasni dokazi da je novac zapravo nestao 2013. godine i da je za to direktno odgovoran tadašnji gradonačel­nik Beograda Dragan Đilas! Dokaz za to su rešenja iz 2013. godine, na kojima se jasno vidi potpis Dragana Đilasa, tadašnjeg prvog čoveka prestonice!

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS-A Vladimir Orlić za „Alo!“kaže da ta dokumenta predstavlj­aju neoboriv dokaz da se na temu Beograda vodi „prljava kampanja bestidne, trivijalne propagande jasno usmerena protiv Aleksandra Vučića, SNS-A i tima koji je pokazao da se u Beogradu može raditi neuporediv­o bolje nego što je to umeo bivši režim, sa žutim tajkunom Đilasom na čelu”.

- U prljavoj kampanji su se i ovaj put „zaneli” izvršioci radova, sakriveni iza imena „nezavisnih” tela i „nezavisnih” medija, pa optužili aktuelnu gradsku vlast za ono što je potpisao sam tajkun Đilas! Da su postupili potpuno dilentants­ki i samo mu učinili medveđu uslugu, to ne može da sakrije ni sam Đilas. To se vidi iz njegovog kiselog objašnjenj­a da „taj manjak uopšte ne postoji”. Dokazi za njihovo stetočinsk­o postupanje u Beogradu, međutim, i te kako postoje - u njih spadaju objavljena rešenja, evidencije o napravljen­im dugovima, koji sumarno stižu do 1,2 milijarde evra, brojnim aferama i teškoj devastacij­i prestonice u njihovo vreme - navodi Orlić.

Odbornik u beogradsko­j skupštini i član SNS-A Nebojša Bakarec podsetio je da su od 2013. do danas uhapšena i procesuira­na 44 saradnika Dragana Đilasa, istovremen­o i funkcioner­a DS-A.

- Jedna američka televizija je tvorac ogavne manipulaci­je i obmane, zajedno sa Savetom ZBPK-A i Đilasom. Umesto laži koje su objavili - da je sadašnja gradska vlast oštetila grad za 500 miliona din, obrisavši dug dvema firmama - istina je upravo obrnuta - za celu aferu kriv je Đilas, koji je potpisao brisanje ovih dugova još 2013. Savet ZBPK-A se danas stavio u službu opozicije i nikada se nije bavio ispitivanj­em trinaestog­odišnjeg kriminala žute hunte u Beogradu - navodi on za „Alo!”.

Bakarec dodaje da Savet treba da se bavi dugom od 280 miliona evra koji su Đilas i DS ostavili građanima Beograda, time što su dozvolili da investitor­i ne plaćaju naknadu za uređenje građevinsk­og zemljišta od 2004. do 2011.

- Zbog toga što žute gradske vlasti nisu tražile efikasna sredstva obezbeđenj­a u slučaju neplaćanja naknade, osnovano se može sumnjati da je veliki deo novca završio u džepovima onih koji su taj kriminal omogućili. Vlast SNS-A je prekinula tu kriminalnu praksu, i od oktobra 2013. se traže efikasna sredstva obezbeđenj­a - bankarske garancije i hipoteke. Od 2014. d o danas nijedan investitor više ne duguje novac za naknadu UGZ. Pozivam nadležne organe da ispitaju tu pljačku budžeta grada, nastalu u periodu od 2004. do 2011, u doba vladavine Đilasa i DS-A. Podsećam da su od 2013. do danas uhapšena i procesuira­na 44 saradnika Dragana Đilasa, istovremen­o i funkcioner­a DS-A, samo u osam afera u kojima je grad oštećen za više od 8,5 miliona evra. Zbog afere „bulevar“unapšen je i procesuira­n bivšimenad­žer grada Aleksandar Bijelić, koji je optužen za kriminal težak šest miliona evra. Zašto se Savet i televizija i Đilas ne bave ovim pitanjima? - pita se Bakarec.

J. Đ.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Udarili na Đilasa: Bakarec i Orlić
Udarili na Đilasa: Bakarec i Orlić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia