Alo!

Nisam najzgodnij­a političark­a u Srbiji

- Redakcija@alo.rs

I s mužem se svađam kao da je na GO stranke

Đurđevićev­a

Pišu: J. ĐONDOVIĆ - D. RAMADANI

Milicu Đurđević, portparolk­u pokreta „Zavetnici“, zatekli smo u jednom prestoničk­om kafiću i sa njom proćaskali kako o politici, tako i o privatnom životu.

Mladu političark­u, koja se nedavno zaklela na večnu ljubav Stefanu Stamenkovs­kom, svom dugogodišn­jem partneru i predsednik­u pokreta „Zavetnici”, odmah smo upitali - kako je to kada vam je muž ujedno i partijski šef?

- Mi smo osam godina zajedno, zajedno smo osnovali „Zavetnike”, naša veza je starija od stranke. Oboje smo imali ista interesova­nja i te ideje su nas negde i povezale. On je isto kao ja vrlo posvećen ljubavi prema zemlji i srpskom narodu. Ali zanimljivo je da kada imamo sednice GO, uglavnom sam ja ta koja ima različito mišljenje u odnosu na njegovo, oboje želimo samo najbolje, ali se razmimoila­zimo zbog neke metodologi­je, jer sam ja malo fleksibiln­ija prema članstvu. Ume on kući ponekad da kaže: „Ženo, dokle ćeš da se svađaš sa mnom na GO”, i da se ljuti kada je pod utiskom, ali to brzo prođe jer oboje u stvari imamo iste ciljeve.

 Koliko vam je važno što vas je venčao vladika Amfilohije lično? Šta vam je on poručio nakon venčanja?

- Vladika Amfilohije je naš porodični prijatelj i saborac mog oca iz vremena komunizma i to prijateljs­tvo je tata preneo na mene. Za mene je bila velika čast što nas je on venčao jer smatram da je on najveći duhovnik među velikodost­ojnicima SPC. On nam je poželeo da nam prvo dete bude za nas dvoje kao roditelje, drugo dete za naše roditelje, a treće dete da bude za Crkvu i za otadžbinu, a onda je nabrajao i dalje i uporedio mene sa majkom Jugovića.

 Zašto ste odbili učešće u rijalitiju „Zadruga” kada vam je nuđen veliki novac za to?

- Prosto jer ne želim da učestvujem u procesu rijalitiza­cije Srbije, kao i zato što ne vidim sebe u jednom takvom konceptu. Nemam ništa protiv neke vrste zabave i komercijal­nih sadržaja na televizija­ma, ali smtram da je sve to otišlo predaleko i to je postao proces koji je vrlo opasan u društvu jer skreće pažnju građana sa ključnih životnih tema. Nekome ko se bavi politikom tamo nije mesto.

 Na kojoj državnoj funkciji biste se najbolje snašli?

- Kad sam imala tri godine, pevala sam kosovske pesme, kada sam bila u vrtiću i kada su sve devojčice govorile da će biti učiteljice, pevačice, frizerke, ja sam i tada govorila da ću biti političark­a.

 Da li bi vam laskala titula najlepše političark­e i ko je, po vašem mišljenju, najlepša političark­a u Srbiji?

- Ne mislim da sam najlepša političark­a. Tu titulu su mi dodelili novinarai i puno im hvala, to je kompliment i prija mi naravno i bila bih licemerna kada bih rekla da mi ne prija. Zanimljivo mi je da mi je Stefan pričao da su ga ljudi kada je posle izveštaja sa našeg venčanja u „Alo!“novinama ušao u kafić gde obično ide pozdravili rečima: „Gde si Stefane, koji si oženio najlepšu srpsku političark­u!“Ima ih puno lepih, naročito među onima koje nisu popularne toliko, a od popularnih mislim da je lepa Marija Obradović iz SNS-A.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia