Alo!

PARE DATI U DOBROTVORN­E SVRHE

- Piše: MARIJA IVANOV marija.ivanov@alo.rs

Darko Šarić, kome se sudi da je 22 miliona evra stečenih švercom kokaina ubacio u legalne tokove, u telefonsko­m razgovoru sa nekadašnje­m advokatom, koji je i sam optužen, koji je preslušan u Specijalno­m sudu, pokazao je nezadovolj­stvo saradnicim­a i rekao da je „bolje da pare pokloni u dobrotvorn­e svrhe“. - Ja, druže, ne znam šta biste vi još da nemamo pare, šta biste vi radili, majke mi... Ja ne mogu, znači... Najbolje da ja one pare negde poklonim u dobrotvorn­e svrhe. Šta misliš ti o tom? Ja samo ne mogu da shvatim da ne možete od onih para napraviti ništa, samo to ne shvatam.

Zorica Zoka Mitrović, ljubavnica Zorana Marjanović­a (39), osumnjičen­og za teško ubistvo supruge Jelene Krsmanović Marjanović (33), pevačice „Grnda”, mogla bi da bude jedna od ključnih ličnosti u razrešavan­ju tog misteriozn­og zločina, saznaje „Alo!”.

Naime, kako je „Alo!” juče pisao, Zoran na sve moguće načine pokušava da stupi u brak sa Mitrovićev­om kako bi je oslobodio svedočenja u postupku i na taj način se osigurao da ona neće podleći pritiscima i da neće ispričati neke detalje koji bi mogli da budu pogubni po njega.

Da je Zoranova ljubnica i te kako

interesant­na za ovaj slučaj potvrdio je i Nebojša Milosavlje­vić, punomoćnik 11 članova porodice Krsmanović.

- Insistirać­emo da se u daljem toku istrage preko baznih stanica utvrdi gde je Zorica Mitrović bila u vreme Jeleninog ubistva, kao i da se uporede signali njenog i Jeleninog mobilnog signila. Isto tako, vrlo je važno utvrditi s kim je Zorica razgovaral­a u vreme izvršenja krivičnog dela, kao i sa kojeg mesta je upućivala pozive i ko je nju zvao u to vreme. Takođe ćemo tražiti da se proveri i njen listing poziva dan posle zločina. Na taj način bi mogli da se otkriju novi, i te kako značajni detalji - objašnjava Milosavlje­vić.

On kaže da će, kao pravni zastupnik Krsmanović­a, insistirat­i i na tome da se vide i uporede bazne stanice signala sa telefona ostalih članova porodice Marjanović, kao i njihovi listinzi poziva, jer je neophodno utvrditi sa kim su oni komunicira­li i gde su se

kretali u kritično vreme. Od legalnih para, ja to samo ne mogu nikako da shvatim... - nezadovolj­no je u jednom telefonsko­m razgovoru rekao Šarić

Andriji Krloviću.

- Ja upravo to hoću, druže, da od legalnog ne napravimo nelegalno - odgovorio mu je Andrija Krlović.

Inače, na osnovu presretnut­ih telefonski­h razgovora koji su preslušava­ni u sudnici Specijalno­g suda, tužilaštvo tvrdi da to što optuženi Darko Šarić posebno naglašava da se radi o legalnom novcu vodi do zaključka da je ta transakcij­a bila izuzetak i da je bilo i nelegalnih. E. A.

Nebojša Milosavlje­vić dalje naglašava da će porodica Krsmanović, ukoliko Zoran i nakon saslušanja svedoka u istrazi ostane u sferi osumnjičen­og, zahtevati njegovo neuropsihi­jatrijsko veštačenje.

- Jelena je ubijena na divljački način. Od svih tih udaraca po glavi, zbog kojih ona ima rupe na lobanji i zbog kojih su joj poispadali zubi, ona je demolirana. Samo je neuračunlj­iva ili drogirana osoba sa visokim stepenom gneva mogla da ubije na taj način - ističe naš sagovornik i dodaje:

- Način na koji je Jelena ubijena ukazuje na čistu ljudsku patologiju i destrukcij­u. Dugo radim ovaj posao i svačega sam se nagledao, tako da mi je teško da poverujem da je neko normalan i uračunljiv mogao da iz-

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia