Alo!

„Pink panteri” orobili Novakove komšije?!

-

Petoro srpskih državljana uhapšeno je u Francuskoj jer su pljačkali luksuzne vikendice u Kanu i Monaku. Srećom, kako „Alo!” saznaje, naši državljani nisu želeli da orobe kuću čuvenog srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Kako „Alo!” saznaje, najverovat­nije je reč o delu međunarodn­e kriminalne grupe „Pink panter”. Uhapšenoj petorici Srba sud u Grasu, u Francuskoj, odredio je pritvor i policiji naložio da se istrga nastavi kako bi se utvrdili i pronašli svi članovi te dobro organizova­ne kriminalne mreže.

Naime, kako prenose francuski mediji, utvrđeno je da je kriminalna grupa došla iz okoline Pariza, a da su joj mete bile luksuzne kuće i apartmani, u kojima nakon njihove posete nije ostajalo bukvalno ništa. Dosadašnjo­m istragom utvrđeno je da su provalili u tri kuće u Kanu i jednu u Monaku, a sumnjiče se za još veliki broj pljački.

Prema pisanju francuskih medija, oni su uhapšeni na delu u akciji antikrimin­alističke brigade francuske policije u noći između ponedeljka u utorka. Srpski državljani su prilikom hapšenja pokušali da pobegnu automobilo­m i tada su udarili u dva policijska automobila. Prilikom sudara su povređena

dva policajca, a kod osumnjičen­ih je, osim obijačkog alata, pronađen i automatski pištolj.

Osumnjičen­i Srbi terete se za nanošenje povreda, organizova­ne pljačke, provale i zavere.

Inače, Interpol procenjuje da su članovi bande „Pink panter“, putujuće grupice od oko 200 profesiona­laca mahom sa prostora bivše Jugoslavij­e, izvršili više od 150 pljački i odneli nakit i satove vredne oko 250 miliona evra. Banda je od jezgra, koje su činili kriminalci sa Cetinja i iz okoline, prerasla u širi savez ljudi koji su mahom sa Balkana. Na nesreću Interpola i policija iz dvadesetak zemalja u kojima su operisali, ta banda poseduje određeni stil i glamur i skoro neobaveznu nonšalanci­ju s kojom pljačka. E. S.

 ??  ?? Ovog puta su me zaobišli: Novak Đoković
Ovog puta su me zaobišli: Novak Đoković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia