Alo!

ZVEZDA SE VOLI SVAKOGA DANA, NE SAMO PROTIV ARSENALA

- Piše: V. ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

Posle deset dugih godina posta na evro-sceni, fudbaleri Crvene zvezde rešeni su da utabaju put kojim će se slavni dani vratiti na Stadion „Marakana“. Počeli su sjajno. Na premijeri u grupnoj fazi Lige Evrope protiv BATE-A osvojen je bod, u drugom kolu u Kelnu osvojena su sva tri, a u četvrtak

(21.05) na programu je meč decenije

- protiv slavnog Arsenala.

Međutim, Crvena zvezda je ove sezone zaslužila veću podršku navijača. To se, pre svega, odnosi na utakmice Superlige i Kupa Srbije, gde je odziv publike značajno manji nego na mečevima u Ligi Evrope. Legenda crveno-belih Vladimir Petrović Pižon slaže se sa tom ocenom i u razgovoru za „Alo!“govori o evropskoj jeseni, očekivanji­ma na predstojeć­em meču sa „tobdžijama“i podršci sa tribina.

- Zvezda se voli i gleda svakoga dana, nebitno je protiv koga igra! To sam i ranije govorio. Emocije prema klubu se pokazuju uvek, a ne samo na velikim mečevima. Za mene se to podrazumev­a. Jednostavn­o, fudbaleri igraju mnogo bolje kada ima više gledalaca. Tvrdim da su navijači koji nisu bili na utakmici Kupa Crvena zvezda - Dinamo Vranje propustili mnogo. Ostali su uskraćeni za jednu sjajnu fudbalsku predstavu u režiji našeg tima. Zvezdaši nisu smeli da dozvole tako malu posetu - naglašava Vladimir Petrović u razgovoru za „Alo!“.

U Crvenoj zvezdi je igrao 11 godina, u Arsenalu šest meseci i jasno je za koga će u četvrtak kucati njegovo srce.

- Jesu malo pomešane emocije. Svakom čoveku je lepo da se priseti mladosti. Drago mi je što igramo sa Arsenalom, gde i dan-danas imam prijatelje koji su tamo radili kada sam igrao. Biće to zaista lep doživljaj. U Zvezdi sam igrao 11 godina, a u Arsenalu šest meseci, zna se za koga će moje srce kucati u četvrtak - ističe legendarni Pižon.

Utakmica 3. kola grupe H između Crvene zvezde i Arsenala biće prava poslastica za sve navijače kluba sa „Marakane“.

- Naši igrači zaslužuju ovakvu utakmicu jer se na njoj pravi ime. Biće pun stadion, igraju protiv velikog Arsenala, biće to prava fudbalska poslastica. Zvezda treba da igra svoju igru. Ne znači da moraju da pobeđuju uvek, nego da budu tvrdi, angažovani i rezultat će doći. Šta da im poručim? Ma sama pomisao da igraju za Crvenu zvezdu je dovoljna! Mislim da oni sami vide koliko je naša publika željna ovakvih mečeva - zaključio je Vladimir Petrović.

 ??  ?? Navijači, dolazite i na „male“utakmice: Pižon
U Evropi pun stadion, u prvenstvu
skoro pa prazno
Nedelja, 15. oktobar 2017.
Navijači, dolazite i na „male“utakmice: Pižon U Evropi pun stadion, u prvenstvu skoro pa prazno Nedelja, 15. oktobar 2017.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia