Alo!

Zadovoljst­vo je gledati Jokića!

„To je momak sa velikim mogućnosti­ma, košarkaško­m inteligenc­ijom i kvalitetim­a”

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Toni Kukoč (49), jedan od najboljih košarkaša sa balkanskog podneblja i čovek koji je ostavio dubok trag u NBA ligi, nedavno je postao član kuće slavnih. Tim povodom medijska kuća „Al Džazira“je sa njim obavila opširan intervju, u kojem je on, između ostalog, pričao i o Nikoli Jokiću.

Nekadašnji reprezenta­tivac Jugoslavij­e smatra da košarkaš Denver Nagetsa ima velike mogućnosti u NBA ligi.

- Gledao sam Jokića na nekoliko utakmica i odigrao je strašno dobro, baš protiv nas u Čikagu. To je momak sa velikim mogućnosti­ma. Ima dobre košarkaške kvalitete i visoku inteligenc­iju. Na njemu je sada koliko je voljan i željan da usavrši sve to i da napreduje. Tih nekoliko utakmica na kojim sam ga gledao igrao je sa takvom lakoćom da ga je uživanje gledati naglašava Toni Kukoč.

Hrvat je tokom bogate karijere osvojio sve vredno u svetu košarke. On dodaje da čelnici najjače lige sveta ne brane igračima da igraju za nacionalni tim.

- Ne osuđujem nikoga jer se dosta stvari promenilo. Na kraju krajeva, to bi trebalo da bude čast. Ljudi bi trebalo da budu ponosni da dobiju šansu da igraju za reprezenta­ciju. Možda je tačno i da neke igrače ne puštaju ni ekipe, ali opet, ako dva Gasola igraju, ako Novicki nikada nije imao problema da igra za reprezenta­ciju, Parker nikada nije imao problema... Ne vidim zašto i naši igrači ne bi bili puštani od svojih NBA ekipa - kaže Kukoč.

Ipak, smatra da je razlika između igre pod obručima u Evropi i Americi i dalje ogromna.

- Selekcija je rigorozna. Amerikanci su toliko u tome ispred Evrope... Kada uoče talenat, uradićee sve što je moguće da završe taj posao. I način ishrane i način treninga, na kraju je na igraču, njegova je poslednja, ali dobiće sve mogućnosti da do toga dođe - zaključio je Toni

Kukoč.

 ??  ?? Pljušte pohvale na njegov račun:
Jokić Nikola sad treba da
se usavrši: Kukoč
Pljušte pohvale na njegov račun: Jokić Nikola sad treba da se usavrši: Kukoč
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia