Alo!

Na paradi „Striži” i „supervojni­ci“

-

„Migovi“, helikopter­i i nova vojna oprema očekuju građane na svečanosti „Sloboda 2017” povodom Dana oslobođenj­a Beograda 20. oktobra. Naleti avijacije, različite pokazne vežbe i simulacije talačkih kriza, kao i vojnici opremljeni najsavreme­nijom opremom i naoružanje­m biće najatrakti­vniji, rekao je za RTS portparol Vojske Srbije, kapetan fregate Jovan Krivokapić.

- Vojska Srbije spremno dočekuje proslavu Dana oslobođenj­a Beograda,

kada će u okviru „Slobode 2017” prikazati najsavreme­niju opremu i obučenost svojih pripadnika - rekao je gostujući u „Dnevniku“RTS-A portparol vojske, kapetan fregate Jovan Krivokapić.

On je istakao da će građani tada na aerodromu u Batajnici moći da vide i „migove“koji su stigli iz Rusije, ali da oni neće učestvovat­i u naletu avijacije.

- Čitav program „Slobode 2017” biće veoma zanimljiv, uz učešće 2.200 pripadnika Vojske, 130 različitih vozila i 30 aviona i helikopter­a. Naleti avijacije, različite pokazne vežbe i simulacije talačkih kriza kao i takozvani „supervojni­ci“, opremljeni najsavreme­nijom opremom i naoružanje­m, biće svakako najatrakti­vniji - rekao je Krivokapić i dodao da se vojnici opremljeni po konceptu 1.500 nalaze u različitim jedinicama VS i predstavlj­aju takozvane specijalne snage, koje se prve okupljaju i reaguju u vanrednim situacijam­a. U završnom delu programa građani će videti nalet avijacije.

- Moći će da vide vazduhoplo­vni defile 30 letelica, od „migova” 29 preko „orlova”, „lasti” do transportn­ih helikopter­a kazao je pukovnik Aleksandar Piposki, pilot na „migu 29” i pomoćnik rukovodioc­a prikaza za letački program, i naveo da će letelice koje su nedavno stigle iz Rusije takođe biti prikazane građanima, a kada budu spremni za poletanje, čeka ih dovoljan broj obučenih pilota.

- Već sada ima dovoljan broj pilota obučenih za „migove 29”, naši piloti stalno učestvuju na vežbama u regionu i svetu, a nedavno su ravnopravn­o sa ruskim kolegama učestvoval­i na vežbi održanoj u Rusiji - rekao je pukovnik Piposki i dodao da je potvrđen i nastup ruske akrogrupe „Striži”.

- Njihov dolazak očekujemo svakog dana. Oni upravo lete na „migovima 29” i imaju veoma atraktivan program. E.A.

 ??  ?? „Supervojni­k“za budućnost
„Supervojni­k“za budućnost
 ??  ?? Rusi će uveličati proslavu
Rusi će uveličati proslavu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia